28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • З 1 липня відмінятися нічний тариф на електроенергію. Він в два рази дешевше звичайного

З 1 липня відмінятися нічний тариф на електроенергію. Він в два рази дешевше звичайного

  • 26 червня, 2019 23:15
З 1 липня в Україні буде скасований нічний недорогий тариф на споживання електроенергії для населення. Про це у вівторок, 25 червня, розповів голова правління "Житомиробленерго" Олексій Шекета в коментарі UA:Житомир.

"Вже не буде диференціації по зонам, які були затверджені на 1 липня 2019 року. Це не рішення обленерго. З одного боку, ми також шоковані, оскільки розподіл електроенергії - є нашим основним завданням. І коли будуть перепади, буде великий хаос, не зовсім для нас буде позитивний, оскільки ми теж закуповуємо електроенергію на енергоринку. Якщо не зможемо спрогнозувати енергоспоживання, будемо нести великі фінансові втрати ", - сказав Шекета.
 

Нічний тариф. Що це


Споживання електроенергії протягом дня нерівномірно. У пікові години навантаження на електростанції значна і перевищує допустимі норми.

Диференціація на нічний і денний тариф повинна була мотивувати населення і промислові підприємства використовувати потужні електроприлади з 23:00 до 07:00, тобто в період, коли ТЕЦ практично працює вхолосту і виникає надлишок електрики.

Тому нічний тариф на електроенергію в Україні введений з 1 квітня 2015 був в два рази дешевше, ніж базова ставка.

Щоб скористатися зниженою ставкою, необхідно було встановити спеціальний двухтарифні лічильник.
 
Поділитись

Новини по темі: