24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • На Житомирщині скандального регіонала «записали» кандидатом від партії Зеленського

На Житомирщині скандального регіонала «записали» кандидатом від партії Зеленського

  • 17 червня, 2019 17:38
В  смт Черняхів Житомирської області (ОВО №66) 14 червня невідомі особи проводили опитування серед виборців та поширювали листівки зі списком кандидатів в народні депутати від партії «Слуга народу». Серед прізвищ ймовірних кандидатів – Віталій Журавський, якого 5 років тому викинули в смітник.

У місцевому осередку партії причетність Журавського до організації заперечують і написали заяву в поліцію. У коментарі ОПОРІ представник партії «Слуга народу» в смт Черняхів Володимир Ніколайчук розповів, що Віталій Журавський не має відношення до партії. 

«Я вже написав заяву в поліцію з цього приводу. У нас виявилось, що проводять по Черняхову соцопитування, де надають для ознайомлення дві листівки: першу партійну, а другу зі списком кандидатів, де стоїть навпроти прізвища Журавський Віталій Станіславович – партія «Слуга народу». В оприлюдненому офіційно списку партії, Журавський не є ні членом, ні висуванцем партії»,  – розповів Володимир Ніколайчук.

На сайті партії «Слуга народу» вказано поки  лише одного кандидата від Житомирської області – ВО №62 (м. Житомир) Ігор Герасименко.

У коментарі ОПОРІ Віталій Журавський назвав поширення таких листівок «фейком» і зазначив, що балотуватиметься, як самовисуванець. 

«Це неправда, мені про це вже сказали, це якийсь фейк. Я планую балотуватися як самовисуванець. Я не знаю хто це робить. Під час цих виборів провокацій дуже багато. Ви вже не перші мені телефонуєте», – зазначив Віталій Журавський.

У Черняхівському відділенні поліції інформацію про інцидент ОПОРІ підтвердили. 

«До нас надійшла така інформація, зареєстрована, зараз проходить опитування та встановлення цих чотирьох осіб, хто вони, чи дійсно вони є представниками  з боку Журавського. Тому що, коли до них підійшли представники партії «Слуга народу» і почали цікавитися їхньою роботою, то вони повтікали. Зараз встановлюються ці особи і перевіряється інформація з даного приводу», – розповіла Ольга Бондарчук, відповідальна за взаємодію зі ЗМІ Черняхівського відділення поліції.

Відповідно до ч. 1 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України», партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. А відповідно до ч. 6 ст. 68 цього ж Закону,  передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону та за кошти виборчих фондів.

Поділитись

Новини по темі: