19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Для охорони правопорядку у Житомирі залучать Муніципальну варту

  • 5 червня, 2019 13:04
У Житомирі створили Муніципальну варту, яка має допомогти з охоронної правопорядку в місті. Про це говорили на засіданні виконкому, 5 червня.

За інформацією Житомир лайф, представники громадського формування хотіли підписати меморандум про співпрацю, проте, розгляд питання перенесли на наступне засідання через ряд питань від членів виконкому.
 

«Деякі заходи будуть проводитися під час масових заходів, які ми будемо охороняти разом з поліцією. У подальшому може йти мова про створення комунального підприємства, але це не на часі. Є муніципальна інспекція, але це не охорона, про яку ми зараз говоримо. Це буде додатковий інструмент міської ради», — пояснив ініціатор створення Муніципальнох варти Житомира Володимир Лагута.


Члени виконкому зацікавилися такою ініціативою, але вирішили відкласти підписання до наступного виконкому. Адже через те, що меморандум не завізували відповідні служби і відділи міської ради, питання захотіли краще вивчити.
 

«Це питання буде обговорюватися. Тут має бути візування усіх служб. Хотілося б також прочитати статут муніципальної варти. Хочеться почути як будуть обиратися хлопці до цієї структури. Чи це будуть виключно військові, чи можливо люди без військової служби. Яка відповідальність та підзвітність цієї структури. Це необхідно вивчити і тоді, якщо все буде добре, ніяких проблем не буде», — пояснив член виконкому Руслан Годований.


Підтримав таку пропозицію і міський голова Сергій Сухомлин. Він пояснив, що така ініціатива буде корисною для міської ради. Тим більше, що представники Муніципальної варти вже долучалися до охорони правопорядку під час проведення міських заходів.

«Хлопці вже працювали по охороні правопорядку. Цей меморандум більше потрібен місту. Адже ми тоді будемо розуміти їхню відповідальність. Якщо наприклад буде День міста чи інший захід на який потрібно залучити хлопців. Саме тому необхідно підписати цей меморандум», — сказав міський голова.
Поділитись

Новини по темі: