28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Від 8 до 12 років: у Житомирі за мільйонний хабар судитимуть посадовця

Від 8 до 12 років: у Житомирі за мільйонний хабар судитимуть посадовця

  • 3 червня, 2019 11:37
У Житомирі судитимуть одного з сільських голів Чуднівського району за хабар майже у мільйон гривень. Про це повідомляє управління захисту економіки в Житомирській області.

"Слідчими головного управління Національної поліції за оперативного супроводження працівників управління захисту економіки в Житомирській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури було викрито сільського голову у хабарництві", - йдеться у повідомленні.

Слідством було встановлено, що за вирішення земельного питання посадовець вимагав від представника фермерського господарства неправомірну вигоду. Зокрема, за передачу йому в оренду 116 гектарів паїв останній повинен був надати 35 тисяч доларів США (еквівалент у національній валюті 949 тисяч гривень).

Затримали сільського голову 26 березня. На даний час посадовець під нічним домашнім арештом.

Посадовцю інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті - позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
Поділитись

Новини по темі: