25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На сайті президента з'явилася петиція із закликом закрити фабрику, що забруднює річки Житомирщини

  • 28 травня, 2019 16:38
  • 2
На сайте президента появилась онлайн-петиция с требованием закрыть Понінківську картонно-паперову фабрику, яка за думкою автора звернення забруднює річки на Житомирщині.

Станом на 16:30, 28 травня, електронна петиція зібрала всього 348 підписів. Загалом для розгляду потрібно зібрати 25000 підписів.

"Вже на протязі багатьох років ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна» отруює води річок Хомора та Случ і ніякі скарги та розслідування, звернення громадян не можуть цьому перешкодити. Як наслідок скидування відходів від діяльності цієї фабрики в річки, вода в них стала непридатньою для життя представників флори і фауни. Вже не один рік тисячі жителів міста Баранівка та Новоград-Волинщини і всієї України спостерігають як гине риба та тварини, навіть ті, що занесені до червоної книги. Раки, яких було вдосталь в річках, вимерли, було задокументоване відео, коли вони массово тікали, аж вистрибували на берег з отруєної води!

Аналізи води в річках показали вміст хімікатів, що значно перевищують норми та низький вміст кисню в воді. Це підтверджують екологи, про це неодноразово писали у пресі, відкривали кримінальні провадження та марно. Жодне рішення судів, виконавчих органів фабрика не виконала і не виконує. Вимога не скидати відходи в річки, чи хочаб побудувати хороші очисні споруди, повністю ігнорується.

Вода потрапляє до водогонів людей. Воду також використовують тисячі людей! Були масові отруєння. В річці заборонене купання. Це величезна екологічна катастрофа, невже влада нічого не може зробити? Скільки ще має дохнути риба та травитися люди?"
, - йдеться у тексті.

Підтримати петицію можна за посиланням. На збір підписів залишилося 75 днів.

Нагадаємо, що нещодавно у місті Новоград-Волинський провели віче, на яке прийшли понад 3 тисячі людей. Люди занепокоєні ситуацією на басейнах річках Хомора і Случ, в які регулярно здійснює скиди Понінківська картонно-паперова фабрика.

23 травня депутати під час засідання сесії обласної ради проголосували про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Генерального прокурора України щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Хомора та Случ.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Витя Бочкарев
30 травня, 2019 16:42:44

До яких пір можновладці знущатимуться над народом?! Сказали догодити Литвину - то хоч не приховуйте! Усі ЗМІ пишуть про грязюку й сажу, і хоч би одне про перевірки, яких більше 20 вже було....що ж ви за люди такі

31 травня, 2019 9:37:18

Тобто, вимагають закрити на догоду Литвину?

31 травня, 2019 9:37:42

Придурки. Ще відберіть та поділіть.