28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Ув'язнені влаштували бунт в одеській колонії. У Нацполіі кажуть - за вказівкою «злодіїв в законі»

Ув'язнені влаштували бунт в одеській колонії. У Нацполіі кажуть - за вказівкою «злодіїв в законі»

  • 27 травня, 2019 18:08
  • 1
У понеділок, 27 травня, в Одесі у виправній колонії №51 на Люстдорфській дорозі стався бунт ув'язнених. Під час бунту постраждали четверо працівників колонії, їм була надана медична допомога. Загиблих серед співробітників колонії або в'язнів немає.

Як повідомляє "Обозреватель", під час бунту у виправній колонії виникла пожежа. 30 засуджених забарикадовані в одному з адміністративних приміщень пенітенціарної установи.

Що відомо:
 
  • бунт виник за вказівкою "злодіїв у законі";
  • під час події постраждали чотири особи, загиблих немає;
  • для придушення бунту Нацгвардія взяла будівлю в'язниці штурмом;
  • ніхто з колонії не втік, все призвідники бунту встановлені;
  • поліція встановила контроль над колонією.

Для стабілізації ситуації, яка склалася на території колонії, створений штаб у складі представників різних силових структур.

Зазначається, що після локалізації пожежі, яка виникла в результаті загоряння автомобіля, почне роботу слідчо-оперативна група поліції.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін у Facebook повідомив, що бунт у колонії виник за вказівкою "злодіїв у законі".

"Мета – дестабілізувати ситуацію, але завдяки грамотним діям співробітників ДКВС і Національної поліції України їм цього не вдалося зробити", – зазначив він.







Екс-начальник пенітенціарної служби України Сергій Старенький додав, що спочатку конфлікт між керівництвом одеської виправної колонії №51 розгорівся через підвищення цін на різні заборонені блага. А для того, щоб запобігти бунту, адміністрація залучила кримінальних авторитетів.

Омбудсмен Людмила Денисова вже направила до Одеси свого представника для з'ясування всіх обставин НП.
 

"Попередньо причиною бунту встановлені обшуки, які проводили в засуджених. Заручниками бунтарів стали троє медпрацівників і троє охоронців, які перебували в локальних зонах колонії. Вони вже звільнені", – написала вона у Facebook.


Денисова підкреслила, що зараз ситуація під контролем поліції, засуджені розійшлися в локальні сектори. За словами її представника, порушення прав ув'язнених під час придушення бунту з боку правоохоронців не було, ніхто суттєво не постраждав. З колонії вивезли п'ятьох порушників режиму.

Зазначимо: видання Odessa.online повідомляло, що є непідтверджена інформація про втечу шести ув'язнених.

Крім того, на території колонії сталася пожежа. Можливо, підпалили автомобіль. Рятувальники на запитання очевидців відповідають, що проводяться навчання. Однак свідки НП говорять про пожежу в приміщенні.

Для придушення бунту Національна гвардія взяла будівлю колонії штурмом. Нацгвардійці затримали одного з шести в'язнів-утікачів. Двом співробітникам колонії і одному ув'язненому надали медичну допомогу.










 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

28 травня, 2019 8:36:31

а до чого тут Житомир?

29 травня, 2019 9:11:42

Ну як же? Тут працював вєлікій адєсіт піражков)