28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Вокзал-Вокзал»: з 1 червня тролейбуси №1 почнуть курсувати по кільцю

«Вокзал-Вокзал»: з 1 червня тролейбуси №1 почнуть курсувати по кільцю

  • 21 травня, 2019 14:19
З 1 червня 2019 року у Житомирі рух тролейбусів за маршрутом №1 буде здійснюватись по кільцю. Про це інформує Житомирське трамвайно-тролейбусне управління.

"У березні 2019 року комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» збудувало обгінну лінію на зупинці «Майдан привокзальний». 20 травня управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради погодило паспорти тролейбусних маршрутів №1а та №1б", - повідомляє комунальне підприємство.

Рух тролейбусів №1 по кільцю дасть можливість житомирянам та гостям міста без пересадки доїхати, наприклад, з вулиці Київської до Польової.

Довідка. Тролейбусний маршрут №1 з'явився у Житомирі в 1962 році. Тоді тролейбуси курсували за маршрутом "Майд. Леніна (зараз майдан Соборний) — Вокзал". У 1981 році були відкриті кільцеві маршрути №1а "Вокзал — вул. Театральна — Смолянка — Вокзал", №1б "Вокзал — Смолянка — вул. Театральна — Вокзал".

Кільцеві маршрути №1а та 1б у 1986 році були замінені одним маршрутом № 1"Вокзал — Вокзал". Відмінністю стало те, що тролейбуси почали розвертатися біля залізничного вокзалу, а не проїжджати його як проміжну зупинку.


 
Поділитись

Новини по темі: