26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі судитимуть активіста за поширення листівок проти Зеленського

  • 17 травня, 2019 12:50
  • 3
У Богунському районному суді міста Житомира 20 травня відбудеться суд відносно активіста кампанії «Стоп ЗЕ» Олександра Силка.

Як повідомляє громадський рух «Відсіч», активіста судитимуть за поширення під час передвиборної компанії листівок проти Володимира Зеленського.

 
«У розпал передвиборчої кампанії на двох активістів у Житомирі поліція склала протоколи за порушення порядку агітації. Цей випадок був не поодиноким. По всій Україні люди що закликали не голосувати за Зеленського наштовхувалися на спротив поліції - їх затримували, складали протоколи чи просто утримували без пояснень.

На момент складення адміністративних матеріалів в Україні вже були прецедентні рішення суду, за якими подібні листівки були визнані не агітаційними, а активістів визнано не винними у інкримінованих порушеннях. Та це не зупинило хвилю неправомірних дії поліції.

Ба більше, на одного з житомирян протокол був складений коли він просто пив каву і на той момент вже не роздавав ніяких листівок. Копію протоколу, яка була йому надана, неможливо прочитати, відповідно, активіст не може повноцінно захищатися у суді»,
- йдеться у зверненні громадського руху «Відсіч».
 

Перед початком суду друзі активіста планують влаштувати флеш-моб проти неправомірних, на їх думку, дій поліції.

 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

19 травня, 2019 15:23:58

А ви казали, що неможливо)

TetiBolgariya Havrilova
19 травня, 2019 21:59:15

авторитарный режим вже почався? Всі на Майдан!

21 травня, 2019 20:00:12

Адмін повинен мені доплачувати - стаття вже має 4441 перегляд))