28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На південно-західній околиці Житомира триває прокладання нового водопроводу

На південно-західній околиці Житомира триває прокладання нового водопроводу

  • 15 травня, 2019 8:56
У Житомирі у рамках проекту «Реконструкції основних магістральних мереж» триває процес прокладання нового трубопроводу на вул. Радонова та Чумацький шлях.

Як повідомили «Журналу Житомира» у КП «Житомирводоканал», старі сталеві труби, термін експлуатації яких уже давно минув, будуть замінені на труби із пластику із більшим терміном експлуатації. Заміна водопровідних мереж корисна для міста, адже завдяки їхньому оновленню зменшиться кількість аварійних ситуацій та покращиться якість води.
 

«Вчора у Житомирі вперше було прокладено магістральний трубопровід методом горизонтального буріння по вул. Чумацький шлях. Унікальність такої технології прокладання труб полягає в тому, що вона дозволяє зберегти дорожнє покриття та запобігає осіданню ґрунту. Близько 90% всіх проведених робіт при "проколі" ґрунту відбуваються під землею, не завдаючи значної шкоди автомагістралям. Водночас метод горизонтального буріння дозволяє прокладати трубопроводи досить глибоко і на значні відстані. Таким методом буде прокладено трубопровід, який пролягає від вул. Чумацький шлях до вул. Західної», - розповів директор КП Андрій Нікітін.


Наразі тривають роботи не лише з прокладання нового водогону, а й зі встановлення нової запірної арматури та колодязів. Найближчим часом у Житомирі буде замінено 9,5 км водогінних мереж великого діаметру. Новий трубопровід пролягатиме через 18 вулиць.

Нагадаємо, з 23:00 15 травня до 6:00 ранку 17 травня в Житомирі буде здійснюватися планове промивання водопровідних мереж і резервуарів питної води. Під час проведення робіт не рекомендується використовувати воду для приготування їжі та санітарно-гігієнічних потреб.
Поділитись

Новини по темі: