19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У житомирському ліцеї заборонили випускникам дарувати вчителям подарунки: педагоги не в захваті. ВІДЕО

У житомирському ліцеї заборонили випускникам дарувати вчителям подарунки: педагоги не в захваті. ВІДЕО

  • 15 травня, 2019 8:35
  • 1
У Житомирі ліцей не дозволив випускникам віддячувати вчителям презентами. Рішення ухвалив директор. Воно стало несподіванкою для вчителів, а батьків здивувало. 

Деякі з них наполягають, щоби залишити педагогам пам'ять про їхніх учнів, йдеться у сюжеті ТСН.

У соціальній мережі з'явився пост, у якому адміністрація ліцею №25 категорично заборонила збір будь-яких коштів. Бурхлива дискусія почалася ще під постом, а потім з онлайну перейшла в офлайн. Батьки приходять за дітьми і обговорюють останні новини. 

Думки розходяться: ті, що і самі вчилися тут, не хочуть ламати традицію. Інші - проти будь-яких презентів. Кажуть, що не кожен має по там 500-600 грн, крім того, час зараз не для того.

Вчителів рішення директора теж збентежило. 
 

"Директор новий. Може, він не в курсі. Що батьки в наш час можуть подарувати: хтось коробочку цукерок, ну, може, квіти, може, хтось банку кави чи книгу", - каже вчитель ліцею Алла Савицька.


Проте керівник закладу пояснює, що рішення ухвалив саме через делегації батьків, які запитували, чим догодити педагогам. Чим ближче до останнього дзвоника - тим гарячіше. 
 

"Найкраща подяка  для вчителя – це результати наших дітей. Якщо вони складуть класно зовнішнє, вступлять на бюджет", - каже директор Житомирського  ліцею №25 Павло Позняков. 


У міському управлінні освіти рішенню ліцею неабияк зраділи. Кажуть ті, хто не може втриматися від подяки, можуть перераховувати гроші на благодійний рахунок закладу. Тоді вони точно підуть на розвиток школи. 

"Розпорядник державних і батьківських коштів директор школи, які надходять на ці рахунки. Адресний контроль, який здійснюється - це звичайно батьки", - пояснила заступник начальника департаменту освіти Житомирської  міськради Раїса Кошевич. 

Цього навчального року лише цей ліцей отримав від благодійників 40 тисяч гривень.
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

15 травня, 2019 12:23:55

а що всім на роботі має хтось щось дарувати? чому вчителі якісь не такі мають бути? чи на банку кави не заробляють? яка ганьба. Вони не задоволені. А корупція у владі

16 травня, 2019 9:25:42

Саме так - ганьба. Вчителі не мають гідности - пересвідчився давно. Звісно, не всі 100%