19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі досліджують підземні ходи, які хочуть зробити їх туристичними об’єктами. ФОТО

У Житомирі досліджують підземні ходи, які хочуть зробити їх туристичними об’єктами. ФОТО

  • 6 травня, 2019 8:46
Днями Житомир відвідала співробітник Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Ірина Черевко. Вона допоможе місцевим фахівцям віднайти пам’ятки історії, що були на території старого міста.

«Відомо, що Житомир має розгалужену систему підземних ходів. Проте більшість з них до цього часу ще не досліджувалися. Віднайти пам’ятки історії та зробити їх привабливими для туристів – саме така мета стоїть сьогодні перед фахівцями», - зазначають в ОДА.
 
Фахівець історико-культурного заповідника оглянула старовинний погріб у приватній садибі, залишки вежі на Замковій горі і надала свої методичні рекомендації щодо можливості дослідження підземних ходів.
 

«Всі ці ділянки потребують георадарних досліджень. Виявивши усі перспективні залишки, можна продовжувати дослідження, зробити повноцінні розкопки. Це можуть бути залишки підвалів, цегляного або кам’яного мурування, вежі, вали. Головне – зробити акцент на туристів, облаштувати все так, щоб було цікаво», – зазначила Ірина Черевко.


Наступним кроком досліджень стане георадарна розвідка. У перспективі планується, що територія Замкової гори перетвориться на музейний квартал, де туристові буде цікаво провести час.

Як повідомляв «Журнал Житомира», археологи розкопали в історичному центрі Житомира залишки стародавнього замку.









Поділитись

Новини по темі: