20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • 600 майбутніх десантників проходять підготовку у навчальному центрі в Житомирі

600 майбутніх десантників проходять підготовку у навчальному центрі в Житомирі

  • 3 травня, 2019 15:58
У Житомирі, на базі 199 навчальний центр Десантно-штурмових військ ЗС України проходить підготовка військовослужбовців строкової служби, призваних до лав Збройних Сил України на весні цього року.

"З перших днів проходження курсу загальновійськової підготовки, досвідчений інструкторський та офіцерський склад навчає молоде поповнення азам військової служби: щоденні заняття із фізичної та стройової підготовки, вивчення військових статутів, статті кримінального та адміністративного кодексу України тощо. Адже, строковикам необхідно знати та розуміти свої права й обов’язки так само, як і військовослужбовцям-контрактникам", - інформує Командування Десантно-штурмових військ.

Цими днями, строковикам буде вручена та закріплена за кожним особиста стрілецька зброя. Після цього на молодих десантників чекатиме кількаденний польовий вихід. В польових умовах, строковики практично вивчатимуть ази вогневої і тактичної підготовки, військової топографії, тактичної медицини, організації зв’язку тощо.
 

"Майбутні десантники докладають на заняттях максимум своїх зусиль, старанності та дисциплінованості, уважно слухаючи усі накази та поради досвідчених командирів", - відзначив заступник начальника Навчального центру ДШВ з морально-психологічного забезпечення підполковник Денис Сенчковський.


Загалом, від початку весняного призову, до лав Навчального центру Десантно-штурмових військ для проходження курсу підготовки прибуло близько 600 строковиків - майбутніх українських десантників.

Після проходження курсу загальновійськової підготовки, молоді воїни складуть Військову присягу на вірність Українському народові та будуть направлені для подальшого проходження служби у військові частини та підрозділи Десантно-штурмових військ.
Поділитись

Новини по темі: