19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Зростання тарифів скасовується: з 1 травня газ для населення навіть подешевшає

Зростання тарифів скасовується: з 1 травня газ для населення навіть подешевшає

  • 23 квітня, 2019 17:46
НАК "Нафтогаз" узгодив із Кабінетом міністрів зниження регульованої ціни на газ для населення і теплової генерації на травень 2019 року до 8247 гривень за тисячу кубічних метрів.

Згоди дійшли на нараді, яка відбулася 22 квітня за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, повідомляє "Обозреватель".

"Цей механізм передбачає такий підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів нижча встановленої в постанові КМУ від 19.10.18 р. №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна для промисловості перевищить встановлений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому ж рівні", – уточнюється в повідомленні "Нафтогазу".

Зміни до діючих договорів на продаж газу між "Нафтогазом" і всіма контрагентами, які купують газ відповідно до вимог Кабміну, будуть внесені протягом травня 2019 року.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що зниження "Нафтогазом" ціни на газ на 300 гривень за тисячу кубів з травня є хорошим початком для подальших знижень тарифу. Про це він заявив журналістам під час брифінгу у Київській області, передає "Укрінформ".

За словами глави уряду, ще раз звертатися до НАК з вимогою про зниження тарифу він не буде.
 

"Коли вони (Нафтогаз. — Ред.) як монополісти починають використовувати своє ексклюзивне становище і крутити цим питанням, враховуючи лише свої комерційні інтереси, то це ненормально... Я радий, що вистачило здорового глузду для того, щоб зробити заяву, що з 1 травня ціна на газ буде знижена на 300 гривень за тисячу кубів. Це гарний початок для подальших знижень, згідно зі зниженням цін, які відбуваються на міжнародних ринках", — сказав Гройсман.


Він додав, що більше грати в "котика та мишку" ні з ким не збирається.

"Це другий раз, коли я поставив жорстку вимогу перед Нафтогазом (про зниження ціни на газ. — Ред.). Третього разу не буде. Тому нехай працюють на країну і збільшують видобуток українського газу, нехай шукають дешевий газ по всьому світу, щоб українці отримали його дешевше", — зазначив Гройсман.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" з 1 травня планував підвищити ціну на газ для населення з 8,55 грн до 9,72 грн за куб. м.
Поділитись

Новини по темі: