25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Житомирській області завершується будівництво 1-ї черги потужної сонячної електростанції

У Житомирській області завершується будівництво 1-ї черги потужної сонячної електростанції

  • 18 квітня, 2019 11:50
На початку 2019 року ТОВ «Іршанська СЕС» розпочала будівництво сонячної електростанції у Коростенському районі. Вже встановили понад 6 тис. паль для потужної сонячної електростанції, в яку інвестує компанія Upgrade Energy із Бельгії.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в Житомирській облдержадміністрації.
 

«З початку року компанії, з якими Ігор Гундич підписав меморандуми про співпрацю, почали активно інвестувати у проекти на території Житомирщини. У лютому 2019 року розпочали будівництво першої черги ТОВ «Іршанська СЕС», що в Коростенському районі, потужністю 5,9 МВт. Компанія вже встановила близько 18 тис. окремих фотоелектричних модулів та близько 6,5 тис. паль, наразі триває монтаж столів та ФЕМ. Крім цього, у березні відбулися громадські слухання щодо встановлення «зеленого» тарифу на виробництво електричної енергії. Загальна потужність проекту станції становитиме 25-30 МВт», – розповів директор департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Віктор Градівський.


Крім того, на Житомирщині завершуються роботи з проектування будівництва фотоелектричної станції ірландською компанією Altostrata Energy Limited в Лугинському районі. У квітні 2019 року компанія підписала договір про приєднання до електричних мереж з ДП «НЕК «Укренерго». До кінця місяця планують розпочати будівництво.

Нагадаємо, на території Житомирщини мають намір побудувати 7 сонячних електростанцій сумарною потужністю 240 МВт.
Поділитись

Новини по темі: