24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Жителям Житомира пропонують «скинутися» на ремонт багатоповерхівок, 70% оплатить місто

Жителям Житомира пропонують «скинутися» на ремонт багатоповерхівок, 70% оплатить місто

  • 12 квітня, 2019 18:08
Житомирянам, що проживають у багатоквартирних будинках, пропонується відремонтувати свої будинки на умовах співфінансування. 30% збирають мешканці - решту фінансує міський бюджет.

Як стало відомо "Журналу Житомира", відповідне рішення про затвердження Порядку проведення капітального ремонту у багатоквартирних будинках, розміщених в межах Житомирської міської об'єднаної територіальної громади було прийнято 12 квітня під час засідання виконавчого комітету.

"У Порядку прописаний механізм, який дозволяє ОСББ та мешканцям багатоповерхівок, що обслуговуються управителями, на вигідних умовах співфінансування забезпечити виконання у власних будинках капітальних ремонтів", - зазначають у мерії.

Згідно з Комплексною цільовою Програмою розвитку житлового господарства у 2019 році мешканці житомирських багатоповерхівок мають зібрати для участі у програмі не менше 30% вартості проекту, що буде реалізовуватись у їх будинку, а місто відшкодує решту 70%.
 

"Принцип дії механізму полягає у тому, що співвласники будинків можуть подати свою заявку на проведення капітального ремонту у будинку. Після чого конкурсною комісією буде складено рейтинговий список пропозицій. Представники одного будинку можуть запропонувати свій внесок у співфінансування у певному грошовому еквіваленті, але не менше 30% від вартості необхідних робіт. Мешканці чи управителі іншого домоволодіння у заявці можуть вказати іншу суму. Задача конкурсної комісії: з’ясувати, у кого який відсоток вкладу від загальної суми для здійснення тих чи інших робіт. Таким чином визначається будинок, де співвласники є активними та дійсно готові долучатися до поліпшення житлових умов у своєму будинку . За умови впровадження даного механізму, можливо створити умови за яких  кількість об’єктів, які можливо капітально відремонтувати у Житомирі, може збільшуватися", - розповідає начальник відділу житлового господарства Ігор Задорожній.


Заявки  для участі у співфінансуванні можуть подавати:
 
  • об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, розміщених в межах Житомирської міської об'єднаної територіальної громади;
  • управителі багатоквартирних будинків, розміщених в межах Житомирської міської об'єднаної територіальної громади, які надають послуги відповідно до вимог статті 18 Закону України "Про житлово-комунальні послуги".

Серед видів робіт, які можуть бути виконані:
 
  • дах, покрівля;
  • мережа внутрішніх загальнобудинкових трубопроводів (крім внутрішньоквартирних) централізованого теплопостачання;
  • мережа внутрішніх загальнобудинкових трубопроводів (крім внутрішньоквартирних) водопостачання та водовідведення;
  • загальнобудинкова електромережа та супутнє електрообладнання;
  • капітальний ремонт ліфтів.

Ознайомитися з порядком подачі заявки та необхідними документами можна за посиланням.
Поділитись

Новини по темі: