28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Сморід і відходи в озері: під Житомиром з території під город виросла норкова ферма. ФОТО

Сморід і відходи в озері: під Житомиром з території під город виросла норкова ферма. ФОТО

  • 12 квітня, 2019 8:44
  • 2
У селі Сінгури Житомирського району незаконно зведена норкова ферма не дає людям дихати, а відходи забруднюють воду й землю.

Про це повідомляє проект "Стоп корупції", до якого за допомогою звернулись жителі села. Після спілкування з сінгурчанами активісти на власні очі переконались у правдивості інформації.
 

"Запах від ферми неможливо описати. Це просто жахливо. Ми підійшли до самої ферми й побачили біля паркану відстійник з гноєм просто неба. Під клітками з норками теж купи гною", – розповів правозахисник Костянтин Варшавський.


Крім того, як стверджують селяни, біля ферми є озеро, на яке раніше всі ходили відпочивати, а зараз в теплу пору року люди бояться туди навідуватись через страшний сморід. Крім того, з ферми просто в воду іноді потрапляють скиди та гній.

З цими питаннями та скаргами від людей активісти "Стоп корупції" прийшли до т. в. о. начальника відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Житомирської РДА Алли Григор'євої.

Виявилось, що ферма була незаконно зведена у 2017 році. Все, що мали представники ТОВ "Профуна" – це лише документи на розробку проекту детального плану території, підписаний власне Аллою Григор'євою у 2016 році.
 

"Вони (ТОВ "Профуна") отримали землю для ОСГ (особисте селянське господарство – ред.), після чого цільове призначення змінене не було. Крім того, відсутній був і дозвіл на будівництво. Все, що мали – документи на розробку плану, під час якої й почалось будівництво", – розповів Костянтин Варшавський.


Водночас заступник голови Житомирської РДА Микола Козарчук запевнив активістів у тому, що не бачить проблеми. Він також зазначив, що звернень від громадян до нього не надходило.

Наразі в селі планують провести громадські слухання, які відбудуться 23 квітня.









Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Inna Kurovskaya
12 квітня, 2019 11:42:10

О-о, стоп корупція вже справилась з віджимом пісчаного бізнесу і прийнялась за норковий. Ну-ну. <br /> Як тільки руки не повідсихають таку брехню писати й розповсюджувати? Я там круглий рік ходжу - і ніякого &quot;сморіду&quot; не відчуваю, а як вже на те пішло, то зайдіть у будь який хлів місцевих жителів, які утримують худобу. І напишіть тут, що в хлівах пересічних громадян пахне... Треба бути ідіотом, щоб таке писати і ще більшим ідіотом, щоб в це вірити. <br /> А влітку я регулярно бачила, як місцева молодь ходить туди купатись, з дітьми. Правда не всі туди пролазять через дірку в паркан, що місцевий житель - депутат поставив навколо заходу у воду, але ж тут розмова не про нього і не про бізнес наче б то його дружини (оренда озера, привласнення гідроспоруд, що мають належить громаді... ) . Тому опускаєм незручні факти. <br /> А скиди гною у воду - то взагалі немає слів. Ну хай вам клепки бракує, як ви не знаєте, що за це добро розумні люди гроші платять, то який сенс його викидати та ще й у воду? Якщо людина там власне не була ніколи... Але як то ви собі уявляєте? Працівники ферми виносять носять це добро у відерцях, перелазять через дірку в паркан, випливають десь в кущі, а потім нишком назад, через дезінфектор на ферму, переодягаються... Відчуваю, що скоро сама буду знімати відео, щоб людям очі відкрити на ці ганебні маніпуляції карманних активістів. Шановні активісти, до речі, якщо ви чесно суто патріоти країни, за що ви хоч живете тоді, якщо стільки часу втрачаєте на свій активізм брехливий?

12 квітня, 2019 18:45:53

Звичайно, вже правозахисники намагаються што-то поімєть