20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Влада Житомира та області зустрілися з послом Фінляндії в Україні. ФОТО

Влада Житомира та області зустрілися з послом Фінляндії в Україні. ФОТО

  • 9 квітня, 2019 13:53
Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, мер Житомира Сергій Сухомлин провели зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Юхою Віртаненом.

Про це «ЖЖ» інформує прес-служба Житомирської облдержадміністрації.
 

«З Фінляндією маємо тісні торговельні зв’язки – у минулому році ми збільшили експорт до Фінляндії текстилю та імпорт паперу. Але, на жаль, на території області не маємо фінських інвестицій. Тому ми готові до співпраці, щоб на Житомирщині з’явилися підприємства з фінським капіталом. Ми тісно працюємо з інвесторами, для нас важливо, якщо інвестор готовий працювати, платити податки і створювати робочі місця», – зазначив Ігор Гундич.


За словами Юхи Віртанена, Фінляндія зараз підтримує Нову українську школу – 6 млн євро на 4 роки. Також важливим напрямком співпраці є підтримка проектів з енергозбереження, зокрема, через фонд НЕФКО, з яким співпрацює і місто Житомир у напрямку модернізації дошкільних навчальних закладів.

За результатами зустрічі найближчим часом відбудеться міні-форум з представниками фінських компаній, аби розглянути їхні пропозиції, надати їм інформацію про можливі напрямки співпраці з Житомирщиною.









Поділитись

Новини по темі: