20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Реконструкція двох відділень Житомирської обллікарні: роботи вже на фінішному етапі. ФОТО

Реконструкція двох відділень Житомирської обллікарні: роботи вже на фінішному етапі. ФОТО

  • 4 квітня, 2019 11:15
У Житомирській обласній клінічній лікарні імені Гербачевського завершені будівельні роботи у двох відділеннях – реанімації та анестезіології і інтенсивної терапії для післяопераційних хворих. 

Як стало відомо «Журналу Житомира», відділення розраховані на 13 місць. На 98% відділення вже готові.
 

«Будівельні роботи уже майже завершили, підрядник допрацьовує дрібниці. Уже закуплені та завезені меблі, наразі чекаємо на обладнання. Загалом на 1 поверсі у нас буде два відділення по 6 ліжок – реанімації та анестезіології №2, інтенсивної терапії для післяопераційних хворих №2», – розповів головний лікар лікарні Богдан Леськів.


Богдан Леськів додав, що окрім місць у відділеннях, буде ще окремий детоксикаційний центр.

«Ми вперше запускаємо в області, яких і в Україні небагато. Це окрема палата із спеціальним апаратом для пацієнтів із гострим отруєнням, внаслідок чого у них може наступити ниркова недостатність. І саме тут ми зможемо рятувати таких пацієнтів», – наголосив головний лікар.

За інформацією Житомирської ОДА, реконструкція відділень здійснюється за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. У 2018 році вже використали 16,5 млн грн, в обласному бюджеті у 2019 році передбачили ще 15,6 млн грн.















Поділитись

Новини по темі: