26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Через двох боржників жителям багатоповерхівки в Житомирі погрожують відключити ліфт. ВІДЕО

Через двох боржників жителям багатоповерхівки в Житомирі погрожують відключити ліфт. ВІДЕО

  • 27 березня, 2019 8:39
Жителям багатоповерхівки на проспекті Миру в Житомирі пригрозили відключити ліфт через те, що двоє людей у ​​будинку не сплатили тарифи. За словами мешканців, це всього 2,6% від загальної вартості комунальних послуг.

Як повідомляє NewsOne, 80% мешканців будинку - люди похилого, з них близько 40% - люди з інвалідністю, тому багатьох перспектива залишитися без ліфта жахає. Щоб уникнути такого результату, в ЖЕКу запропонували змусити заплатити боржників.
 

"Як ми можемо спускатися, йти в магазин, лягати в лікарню? Якщо людина вийшла на вулицю і перестав працювати ліфт, вона не підніметься і стане бомжем", - сказала Наталія, яка також проживає в цьому будинку і пересувається на інвалідному візку.


Адвокат Наталія Гнатуш пояснила, що працювати з боржниками - не робота громадян, вони повинні просто платити.
 

"Правління ЖБК не діє. Їм простіше відключити ліфт, щоб в будинку був соціальний вибух. Яку роботу вони провели з боржниками? Були вислані претензії, подані позови до суду? Чому немає, чому вони вважають, що їх роботу повинні робити власники квартири?", - поцікавилася вона.


В Житомирській міськраді мешканцям порадили написати колективне звернення - нібито тільки тоді вони зможуть чимось допомогти, так як ЖЕКи місту не підпорядковуються. Сам ЖЕК в робочий день був закритий.

Через якийсь час з журналістами зв'язався начальник місцевого ЖЕКу і пояснив, що у нього на балансі борги по різним компослугам доходять до 700 тисяч гривень. За його словами, ЖЕК виявився заручником ситуації і не може розрахуватися з ліфтової компанією - саме через це почалися масові відключення.
 
Поділитись

Новини по темі: