29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Імітація конкуренції: АМКУ оштрафував фірми, які брали участь у тендері на ремонт житомирського суду

Імітація конкуренції: АМКУ оштрафував фірми, які брали участь у тендері на ремонт житомирського суду

  • 20 березня, 2019 10:14
Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України наклало штраф на ТОВ «ПроектСтрой» та ТОВ «Уют Строй», які брали участь у тендері на капітальний ремонт фасаду адміністративного приміщення Господарського суду Житомирської області.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Житомирського обласного територіального відділення АМКУ.

«ТОВ «Уют Строй» та ТОВ «ПроектСтрой» подали заявки на участь у процедурі закупівлі «Капітальний ремонт фасаду адміністративного приміщення Господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, м-н Путятинський, 3/65, проведеної за допомогою веб- порталу «Prozorro» від 24.04.2018 Господарським судом Житомирської області. При цьому, ТОВ «Уют Строй» та ТОВ «ПроектСтрой» погоджували свої дії та здійснювали обмін інформацією під час підготовки пропозицій конкурсних торгів для участі в торгах, які проведено Замовником 15.05.2018. Узгодивши свої дії під час підготовки та участі у Торгах, Відповідачі замінили ризик, що породжує конкуренція, на координацію своєї поведінки. Така координація призвела до усунення між ними конкуренції та змагання під час підготовки та участі в конкурсних торгах», - інформує АМКУ.

На порушників накладено штрафні санкції: на ТОВ «Уют Строй» - 68 000 гривень; на ТОВ «ПроектСтрой» - 68 000 гривень.

Крім того, зазначені порушення є підставою для відмови цим суб’єктам господарювання в участі в інших процедурах закупівлі та для відхилення їх тендерних пропозицій протягом трьох років.
Поділитись

Новини по темі: