25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Рятувальники перевірили 3 висотки на Богунії. Жоден будинок не відповідає нормам пожежної безпеки

Рятувальники перевірили 3 висотки на Богунії. Жоден будинок не відповідає нормам пожежної безпеки

  • 14 березня, 2019 8:54
Фахівці ДСНС Житомирщини розпочали в Житомирі перевірку будинків підвищенної поверховості. Рятувальники проінспектували вже три будинки за адресами: проспект Миру, 11, 21 та 34.

Як повідомили "Журналу Житомира" у областному управлінні ДСНС, жоден з цих будинків не відповідає усім вимогам правил пожежної безпеки.
 

"Зокрема, у першій 14-поверхівці системи димовидалення та підпору повітря знаходяться у непридатному стані, автоматична пожежна сигналізація не працює. Ще одна досить суттєва проблема – самовільне перепланування приміщень загального користування, в результаті чого сходові клітини заблоковано для евакуації. Мешканці самостійно облаштовують тамбури, закриваючи вільний доступ до пожежних кранів-комплектів, ставлять величезні ящики на сходових клітинах біля виходів. Пожежні крани на поверхах не укомплектовані пожежними рукавами та стволами", - інформує ДСНС.


За словами рятувальників, у випадку виникнення пожежі згадані порушення не дозволять своєчасно виявити осередок загоряння, сприятимуть поширенню вогню, створять перешкоди для безпечної евакуації людей та заважатимуть ліквідації пожежі на ранній стадії. 

В наступних двох будинках підвищеної поверховості ситуація дещо краща, проте інспекторський склад виявив і там достатньо порушень.

Аби попередити лихо рятувальники одночасно з перевіркою проводили профілактично-роз’яснювальну роботу та звертали увагу мешканців квартир на дотриманням правил пожежної безпеки. За результатами перевірок вручатимуться обов'язкові для виконання приписи з термінами усунення порушень.

Поділитись

Новини по темі: