29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Пустіть дітей до школи». Під стінами мерії мітингували житомирські батьки. ФОТО

«Пустіть дітей до школи». Під стінами мерії мітингували житомирські батьки. ФОТО

  • 4 березня, 2019 14:15
4 березня біля будівлі Житомирської міськради зібралися противники вакцинації дітей й заборони допуску невакцинованих дітей до навчання та виховного процесу в дитсадках.

Як повідомляє Житомир інфо, учасники акції тримали плакати із написами «Пустіть дітей до школи», «Ми за вільний вибір вакцинації, а не примусовий», «НЕ відповідаєте – НЕ примушуйте!», «Здорові діти НЕ загроза».

Батьки кажуть: рішення міської ради щодо недопуску невакцинованих дітей до навчання порушує низку законів та конституційних прав громадян, а ще наголошують: вони не проти вакцинації, а проти примусу до неї, тому що це має бути вільний вибір батьків.

Дехто з учасників протесту повісив на турнікет біля мерії шкільні форми з натяком на те, що через заборону відвідування школи нещеплені діти сидять удома.

Після акції протесту її учасників запросили до зали засідань міськради. До батьків прийшли заступник міського голови Сергій Кондратюк, начальник департаменту освіти Валентин Арендарчук, начальник управління ОЗ Марія Місюрова, а пізніше мер Житомира Сергій Сухомлин.

Як повідомляв «ЖЖ», з 1 січня по 21 лютого в Житомирі зареєстровано 140 випадків захворювання на кір, в 82 випадках захворіли діти.









Поділитись

Новини по темі: