28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Обматюкав і силою виштовхав з салону: житомирянка скаржиться на водіїв маршруток №23

Обматюкав і силою виштовхав з салону: житомирянка скаржиться на водіїв маршруток №23

  • 1 березня, 2019 15:45
  • 1
Порушення ПДР, нецензурна лайка і застосування сили - жителі Житомира продовжують скаржитися на сервіс в міських маршрутках. Про черговий інцидент в Блогах на ЖЖ пише житомирянка Людмила Харчук.

Двічі за день вона зіткнулася з хамською поведінкою водіїв в маршрутному таксі №23. Житомирянка відправила скаргу до міської ради і просить представників влади притягнути до відповідальності водіїв і перевізника.

Публікуємо текст Людмили Харчук мовою оригіналу і без змін.
 

Вчора, 28 лютого, близько першої дня,  я чекала маршрутку на зупинці біля Слобода Селець, зі мною чекала жінка з двома дітьми, одне з дітей було і візочку. Водій маршрутки 23 номерний знак ам1135аа не повернув на зупинку Силикатний завод а, явно перевищуючи швидкість вилетів з вулиці буквально вилетів з слободи. Він говорив з кимось по телефону. Я махнула щоб зупинився, бо наміру зупинятись він не мав. Водій зупинив маршрутку десь за 30 метрів від нас, коли я зайшла, то почула, що він дуже на когось по телефону лається. Я хотіла притримати маршрутку, оскільки жіночка з двома дітьми бігли слідом. Я запитала, чому він так далеко зупинився і у відповідь отримала дику лайку, яку при необхідності можу повторити.

Коротко кажучи, водій зазначив, що йому все набридло, всі дуже розумні і зневажати він хотів власника маршруту, міську раду, інших водіїв і пасажирів. На чергове моє зауваження, я трималась як могла, ввічливо попросила, щоб він не вживав такої лайки від якої в мене вуха закрутились і мала бажання то все записати, бо половина слів була нова. Я вказала на дітей в салоні. На що водій зреагував зовсім неадекватно і закричав, що я йому геть зовсім не потрібна в маршрутці і маю негайно покинути той шикарний засіб пересування. Я, звичайно, відмовилась, бо ми вже на той час трохи відїхали від зупинки. Водій черговий раз порадував мою душу філолога новими оборотами, але жіночка з дітьми того вже не витримала і вийшла з маршрутки. Я залишилась один на один з неадекватним водієм. Він сказав, що не їде далі, сокільки зійшов з маршрута і вказав мені на двері. Я відмовилась виходити і запитала про причини, чому саме зійшов з маршрута, чому брав пасажирів. Далі водій просто застосував силу. Я не опиралась, просто сказала, що мені боляче, бо він зажав мою руку вище ліктя. Водій тільки засміявся на те і сильніше зажав.

Далі я коментувати не хочу. Він відмовився давати телефон власника, не дав шансу мені його переписати з папірця. Я намагалась сфотографувати номер маршрутки, але водій розпочав рух прямо на мене, на щастя, я встигла відскочити. Про це, в стані шоку, я просто забула повідомити власнику маршруту.  

Телефонний дзвінок до власника маршрутки нічого не дав, він вислухав уважно, про ситуацію геть зовсім і іншому світлі вже повідомив водій, мовляв, він не міг зупинитись, бо були автівки на дорозі. Що є неправда, бо ні одного авто на той час на дорозі не було. Пізніше, інший пасажир вже в наступній маршрутці повідомив мені, що водій пролетів на швидкості по Слободі і не зупинився на зупинці. Власник маршруту сказав, що зняв водія з рейсу, чому я мало вірю. Слів вибачення я так і не почула.

Вже трошечки пізніше, біля 5ї вечора, коли я поверталась тою самою 23ю маршруткою стався інший випадок. На зупинці вул. Довженко останньою в маршрутку заходила бабця. Вона вже була стала однією ногою і раптом водій закрив двері і почав рух.  Бабцю причавило і вона почала кричати і один із пасажирів допоміг їй. Водій не відреагував на зауваження.

Прошу представників міськради, тих, хто відповідальний за громадський транспорт, притягнути до відповідальності водія, який завдав мені моральної та фізичної шкоди, власника маршруту за стан маршруток, недотримання графіку, недотримання маршруту та свавілля водіїв.


 

Фото маршрутки, з якої силою висадили жінку
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Виталя Кочкин
2 березня, 2019 11:47:50

Мало того, що ці їб*нькі їздять раз на годину (в кращому випадку), так ще й ведуть себе як не знаю що.