29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі хочуть перейменувати вулицю, названу на честь міста-побратима

У Житомирі хочуть перейменувати вулицю, названу на честь міста-побратима

  • 27 лютого, 2019 8:58
  • 1
Житомирська міська рада планує змінити назву вулиці Монтана на «Монтанська». Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті мерії.

Змінити назву понімічного об’єкту запропонував житомирянин Юрій Градовський.

Нагадаємо, Монтана - болгарське місто-побратим Житомира. На честь нього названа вулиця довжиною близько 650 метрів в районі вулиці Східної та Князів Острозьких.

У проекті рішення зазначається, що відповідно до правил українського правопису, вулиці на честь населених пунктів називають за прикметниковим зразком - тобто вірно буде саме «Монтанська».

«Розглянувши заяву Юрія Градовського щодо приведення назви топонімічного об’єкта "вулиця Монтана" відповідно до правил українського правопису, а саме: вулиці на честь населених пунктів називають в українській топонімічній традиції за прикметниковим зразком, роз’яснення стосовно цього, надане Житомирським державним університетом імені Івана Франка ... міська рада вирішила змінити назву топонімічного об’єкту в місті Житомирі з "вулиця Монтана" на "вулиця Монтанська"», - йдеться у документі.

Як повідомляв «ЖЖ», раніше в Житомирі запропонували змінити назву топонімічного об'єкта «вулиця Героїв пожежно» на «вулиця Героїв Пожежніків».
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Анюта Кубрицкая
27 лютого, 2019 16:24:56

Вже і до цієї вулиці добралися, чого їм спокійно не живеться.

27 лютого, 2019 17:17:33

Заспокойся і підучи граматику