19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Екологи знайшли під Житомиром трубу, по якій в Тетерів зливалися нафтопродукти

Екологи знайшли під Житомиром трубу, по якій в Тетерів зливалися нафтопродукти

  • 20 лютого, 2019 12:33
  • 1
Державна екологічна інспекція дослідила забруднення річки Тетерів, яке було виявлене на околиці Житомира 14 лютого. Як повідомляв "ЖЖ", в районі села Слобода-Селець на річці Тетерів виявили масляні плями

Працівники екологічної інспекції відібрали проби води з труби колектора колишнього Льонокомбінату, з якої здійснювався скид зливових вод у Тетерів вище та нижче скиду.

"Результатами лабораторних досліджень зафіксовано наявність нафтопродуктів у воді з труби зливового колектора, що призвело до збільшення їх вмісту в 10 раз у створі р. Тетерів нижче скиду порівняно зі створом вище скиду. Крім того, у зливовій воді виявлено високі концентрації таких показників, як хлориди, азот амонійний, залізо загальне, хімічне споживання кисню, біохімічне споживання кисню", - інформує Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Екологи зазначають, що перевищення вмісту нафтопродуктів у воді може бути результатом, як стоків промислових підприємств, автозаправок, так і збільшення об’єму господарсько-побутових стоків, витоку нафти і нафтопродуктів під час їх транспортування та розливу з території Льонокомбінату. 

Наразі труба, з якої здійснювався скид, не перебуває на балансі в жодного із суб’єктів господарювання. Інспекція звернулась листом до Житомирської міської ради з вимогою прийняти рішення про закріплення даної труби за відповідним суб’єктом господарювання.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

21 лютого, 2019 13:32:44

Звернулись до міської ради і що? Нафтопродукти собі далі течуть в ріку?