28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі на місці скандальної забудови виникла сутичка. ФОТО. ВІДЕО

У Житомирі на місці скандальної забудови виникла сутичка. ФОТО. ВІДЕО

  • 19 лютого, 2019 11:29
  • 1
18 лютого біля скандального будівництва багатоповерхівки на вулиці Шевченка у Житомирі сталась сутичка між жителями прилеглих будинків та молодиками спортивної статури, які намагались забезпечити проїзд важкої техніки на будівельний майданчик.

Зі слів місцевих, молодики спробували відтіснити людей, коли ті намагались заблокувати проїзд крану та екскаватору, передає Житомир інфо.

Усе це свідкам конфлікту вдалось зняти на камери своїх смартфонів. Після сутички, місцеві мешканці одразу ж викликали поліцію, щоб зафіксувати факт порушення.
 

«З 8 години пригнали техніку і почали копати ями. Але без дозволу Мінкульту це робити заборонено. Після чого почали збиратись в подвір’ї нашого будинку невідомі хлопці, вже коли вони зібрались, близько 15 чоловік, ми почали виходити на вулицю, щоб не давати заїхати через прибудинкову територію. Ми за неї платимо гроші, в нас є підтверджуючі документи на це із міської ради, від юридичної особи, яка нас обслуговує. Але їм байдуже на всі порушення закону. Коли ми вже тут стояли - приїхав кран і вони, застосовуючи до нас насилля і газові балончики, почали тягати нас, штовхати, щоб проїхав кран. При цьому повалили нас, почали бити і застосовувати сльозогінні засоби. Я викликав поліцію, вони ходять біля них. Тобто, владі взагалі байдуже. 

Мер обіцяв нам, особисто зі мною зустрічався, ще 6 лютого. Він тоді повідомив, що в письмовій формі запропонував забудовникам переїхати на Маликова, і що до 13 лютого, до рішення ДАБІ ніякого будівництва не буде, за умови, якщо ми не будемо піднімати галас. Але вже на наступний день, 7 лютого, приїжджає бульдозер і починає рити котлован. Тобто, мер не спроможний врегулювати це питання, навіть втримати своє слово, яке він дав не тільки особисто мені, але й у вівторок, коли ми зустрічались: я, з мешканцями і з забудовником», - розповідає місцевий мешканець Максим Мелешко.


Як повідомляв «Журнал Житомира», 18 грудня на сесію міської ради прийшли житомиряни з вимогою припинити незаконне, на їхню думку, будівництво багатоповерхового будинку. 26 грудня, незважаючи на обурення житомирян, забудовник почав зводити паркан посеред двору житлових будинків. 27 грудня після звернення місцевих жителів прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом будівництва багатоповерхівки. Пізніше стало відомо, що на скандальній ділянці планується будівництво 11-поверхового ЖК «Шодуар». 8 січня кілька десятків мешканців будинків по вулиці Шевченка перекрили рух транспорту в центрі міста і вимагали припинити будівництво житлового комплексу.












 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Тужся
19 лютого, 2019 11:47:40

Сухомлин піздабол ще тей, це не мер, а бізнесмен, який використовує посаду задля збагачення. шкода людей, вишли боротись.....