25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У Житомирській області 17-річний хлопець кинув гранату в поліцейських. ФОТО

У Житомирській області 17-річний хлопець кинув гранату в поліцейських. ФОТО

  • 18 лютого, 2019 11:55
У місті Новоград-Волинський правоохоронці затримало 17-річного хлопця, який жбурнув у поліцейських бойову гранату.

Як розповіли «Журналу Житомира» у ГУНП Житомирської області, подія сталася 16 лютого після відпрацювання оперативниками кримінальної поліції закладів державних лотерей.

В одному і закладів правоохоронці помітили 17-річного місцевого жителя, раніше неодноразово судимого за угони автомобілів. Молодик повів себе підозріло при появі поліцейських і почав утікати від них. 

«Після нетривалої погоні на одній з вулиць райцентру юнак різко зупинився і, вигукнувши погрозу про вибух, жбурнув на землю якийсь предмет, як виявилось згодом, ручну гранату «Ф-1» із запалом. На щастя, боєприпас не був приведений у небезпечний стан і не вибухнув», - інформує поліція. 

Хлопця оперативники затримали й водночас вжили заходів для охорони місця знаходження гранати до приїзду фахівців вибухотехнічної служби. Боєприпас, що за попередніми висновками є бойовим, було вилучено й нині слідчими підготовлено клопотання до суду для направлення його на експертне дослідження.

Дії хлопця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу…) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими пристроями) КК України.

За вказані протиправні діяння підозрюваному може загрожувати до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

Поділитись

Новини по темі: