26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Закон один для всіх»: глава житомирської поліції прокоментував затримання активістів «С14». ВІДЕО

«Закон один для всіх»: глава житомирської поліції прокоментував затримання активістів «С14». ВІДЕО

  • 4 лютого, 2019 14:17
  • 2
4 лютого керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко провів прес-конференцію щодо звинувачень поліції у тиску на проукраїнських активістів. 

Як повідомвляв "Журналу Житомира", 1 лютого невідомі люди розмалювали стіни будівлі в якій знаходиться офіс опозиційної партії "За життя", лідером якої є Віктор Медведчук. Вже на наступний день, співробітники поліції затримали в Житомирі бійця батальйону ДУК ПС, активіста націоналістичної організації С14 Дмитра Черепанского. За його словами, під час затримання він отримав травми і у відповідь на це громадська організація С14 - провела акцію під стінами Житомирського міського відділу поліції.

Під час прес-конференції очільник обласної поліції наголосив, що жодної упередженості або прихильності до представників політичних партій з боку правоохоронців немає. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

"2 лютого двох активних представників вказаної організації було запрошено та доставлено до Житомирського відділу поліції для опитування у рамках проведення досудового розслідування з приводу вказаних подій. Після опитування обоє засвідчили своїми підписами у журналі відвідувачів про відсутність претензій до працівників поліції та пішли з відділу", - зазначають у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області.

Печененко заявляє, що представники організації опитувались у рамках кримінального провадження. Поліцейські назвались їм та пояснили, з якого приводу їх запрошують до відділу поліції. 
 

"У правовій державі закон – один для всіх. Ми реагуємо на заяви про порушення і цілком логічним є опитати, у першу чергу, тих, чиї підписи залишились на офісі. Чому вони злякались дати свідчення? А потім ще й влаштували подібну провокацію? – сказав В’ячеслав Печененко під час прес-конференції для представників ЗМІ. – Сьогодні зранку я зустрівся з представниками організації, ми дійшли, на мою думку, до спільного розуміння ситуації. Також ми запропонували їм разом поспілкуватися з мас-медіа та роз’яснити свою позицію. Однак вони не прийшли на цей захід".


Щодо можливих неправомірних дій поліцейських, керівник ГУНП призначив службову перевірку. Також у ході зустрічі продемонстрували фрагменти відеозапису затримання активістів, який знімався з нагрудного відеореєстратора поліцейського.
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

5 лютого, 2019 10:10:49

&quot;<i>Після опитування обоє засвідчили своїми підписами у журналі відвідувачів про відсутність претензій до працівників поліції та пішли з відділу&quot;</i> <br /><br /> Тому я ніколи не підписуюсь в тому їхньому журналови

5 лютого, 2019 10:29:22

Показове від керівника поліції - &quot;праукрАІнскіх&quot;