25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Опалювальний бунт: в Коростені починають збирати підписи за відкликання з посади мера Москаленка - ЗМІ

Опалювальний бунт: в Коростені починають збирати підписи за відкликання з посади мера Москаленка - ЗМІ

  • 31 січня, 2019 15:47
  • 1
У Коростені розпочали процес відкликання міського голови Володимира Москаленка. У місті створили ініціативну групу зі 100 людей, яка вже за кілька днів почне збирати підписи у коростенців.

За його словами депутата Житомирської обласної ради Віталія Науменка, вже подано оголошення в газету, чого вимагає законодавство. Тож через три дні після оприлюднення активісти почнуть збір підписів, інформує Житомир лайф.

«Для того, щоб відкликати міського голову необхідно зібрати 10 тис. 300 підписів виборців. Саме така кількість коростенців проголосувала за нього під час виборів міського голови. Думаю, процедура відкликання займе десь півроку», — пояснив депутат.

Каталізатором процесу відкликання коростенського міського голови стало підвищення вартості теплопостачання у місті. Після того, як інформація з’явилася у ЗМІ та соціальних мережах під стінами міської ради зібралося близько тисячі жителів. Вони вимагали у мера та депутатів скасувати злочинне, на їх думку, рішення виконкому.

Варто зазначити, що до рішення виконкому вартість тепла у Коростені становила 35 грн за кв. м. Після підвищення вартість зросла більше ніж удвічі. Відповідно до рішення виконавчого комітету Коростенської міської ради нову вартість опалення встановили у розмірі 68 грн за кв. м. При чому з урахуванням коефіцієнту вартість становитиме близько 80 грн за кв. м. Саме це й обурило місцевих жителів та стало причиною рішення про відкликання Володимира Москаленка з посади.
 

«Щоб ви розуміли, опалення квартири у 60 кв. м обійдеться коростенцям у 5 тис. грн. За опалення однокімнатної квартири, приблизно 22 кв. м, жителям доведеться заплатити 1800 грн. За двокімнатну квартиру площею близько 50 кв. м доведеться заплатити близько 4000 грн. І це лише вартість опалення. Для прикладу, у сусідньому Бердичеві тариф на теплопостачання становить 40 грн, у Житомирі 38 грн, а Коростень — 80 грн», — сказав Віталій Науменко.


За словами депутата, місцеві фахівці перерахували тариф, встановлений міськвиконкомом та визначили, що він не повинен перевищувати 40 грн за кв м. Проте такий розрахунок не можна вважати офіційним, адже для цього необхідно звертатися до ліцензованих фірм, послуги у яких коштують недешево.

Попри те, що саме народні обранці Коростенської міськради не проголосували за скасування тарифів, які встановив виконком, депутат обласної ради переконує, відкликати необхідно саме міського голову. Адже саме він головний модератор.
 

«За двадцять років на посаді він зробив собі більшість. Після відкликання міського голови виконувати його обов’язки буде секретар Вигівський. Але тоді вже все буде по іншому. Посиплеться їхня пірамідка. Вони залежать від пана Москаленка. Кожному він якусь кісточку дав: кусок землі, якусь посаду, ще щось. Так він роками звик працювати, щоб в нього в раді була більшість. Після відкликання Москаленка не буде тиску на депутатський корпус», — пояснив Віталій Науменко.


Як повідомляв «Журнал Житомира», 22 січня під час мітингу під стінами Коростенської міської ради зібралися більше тисячі незадоволених городян. Люди вимагали знизити тарифи на опалення.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

31 січня, 2019 18:30:43

Нарешті викинуть із влади стару комуняку