25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Правоохоронці ліквідували відомий в Darknet ресурс «xDedic», який створили українці

Правоохоронці ліквідували відомий в Darknet ресурс «xDedic», який створили українці

  • 29 січня, 2019 15:55
Троє українців створили та підтримували діяльність найвідомішого у Darknet ресурсу «xDedic». Цей електронний магазин надавав можливість своїм користувачам продавати та купувати доступ до «зламаних» серверів. 

Як повідомляє кіберполіція України, зловмисники встигли продати більше 70 тисяч паролів та логінів віддаленого доступу до серверів із 170 країн світу.

У понеділок, 28 січня 2019 року, заступник Генерального прокурора Євгеній Єнін під час спільного брифінгу з Головою Нацполіції України Сергієм Князєвим, повідомив, що у четвер, 24 січня 2019 року, міжнародна спільна група, до складу якої входили співробітники Генеральної прокуратури України, Національної поліції, а також Федерального підрозділу по боротьбі із комп’ютерною злочинністю (FCCU) Бельгії, за сприяння Європолу, Федерального бюро розслідувань США (FBI) та Служби внутрішніх доходів США (IRS) у м. Тампа (штат Флорида) провели обшуки у дев’яти локаціях в Україні.

Під час обшуків конфісковано декілька ІТ-систем. Також допитано трьох підозрюваних.

Вказані обшуки проведено в рамках розслідування кримінальних проваджень щодо незаконного онлайн магазину «xDedic», на якому пропонувався до продажу доступ до десятків тисяч компрометованих (зламаних) серверів потерпілих (компаній та приватних осіб). Доступ до вказаного онлайн магазину можна було отримати через домени як у відкритій мережі, так і в Dark Web.

«Хакерська діяльність проводилася шляхом злому доступу через протокол віддаленого робочого столу (RDP). Покупці та продавці здійснювали торгівлю такими RDP серверами на цій платформі. Вартість кожного серверу складала від шести до понад десяти тисяч доларів США», - зазначає кіберполіція.

Поділитись

Новини по темі: