25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Міськрада ретельно слідкує за якістю харчування дітей у школах Житомира

  • 23 січня, 2019 17:45
З початку 2019 року у шолах міста Житомира запроваджена нова система харчування – співфінансування гарячих сніданків за кошти міського бюджету та кошти батьків дітей.

Як повідомляють «Журналу Житомира» у Житомирській міськраді, наразі діти, батьки яких доплачують за сніданки, тримують більш якісні страви та розширене меню.
 

«Співфінансування за рахунок міського бюджету та батьківські кошти – це крок, зроблений для покращення харчування наших дітей у навчальних закладах. Наразі кожен може впевнитися у тому, що у шкільних їдальнях розширили меню і поліпшили страви», - розповідає заступник міського голови Вікторія Краснопір.


Міська рада контролює якість харчування. Заступник міського голови спільно з департаментом освіти міської ради перевіряють, як харчують маленьких житомирян у школах.

У ЗОШ №33, де не здійснювалась доплата батьківських коштів в 1-4 класах, наразі 180 дітей харчуються гарячими сніданками за принципом співфінансування. Діти говорять, що страви їм до смаку.

В ЗОШ №30 навіть старшокласники з апетитом їдять суп та котлети, надаючи перевагу їм порівняно з буфетною продукцією.

«Усім підприємцям наголошено на важливості забезпечення якісного харчування школярів, - каже Вікторія Краснопір. - Адже від харчування залежить здоров’я і розвиток  дітей. На шкільних зборах про необхідність і користь саме гарячого харчування проінформовано батьків».

Нагадаємо, з 2019 року учні 1-4 класів непільгових категорій снідають за 17,50 грн з доплатою батьків 9,50 грн.
Поділитись

Новини по темі: