29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Близько 5000 житомирян прийшли на представлення Томосу – отець Богдан

Близько 5000 житомирян прийшли на представлення Томосу – отець Богдан

  • 18 січня, 2019 9:48
Тисячі вірян – жителів Житомира та області – після завершення подячної молитви за автокефалію Православної церкви України приходили до Свято-Михайлівського кафедрального собору, аби подивитись та пофотографувати Томос.

Як повідомляв «Журнал Житомира», подячний молебень пройшов у Житомирі вчора, 17 січня, за участю Президента Петра Порошенка та Патріарха Філарета, які представили громаді Томос – церковний указ про автокефалію української церкви.

За словами настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору отця Богдана Бойка, побачити Томос про автокефалію української церкви прийшли близько 5 тисяч житомирян та гостей міста.

«Усі бажаючі упродовж кількох годин після завершення молитви могли вільно ознайомитись із головним церковим документом. Люди приходили, дивились і фотографували Томос. Адже це важлива подія для України та церкви. Стільки людей понад 300 років у боротьбі за те, щоб церква стала автокефальною і була на рівні усіх православних церков світу. І саме ми зараз знаходимось в цій історичній події. Дуже багато зробив для створення Православної церкви України і Патріарх Філарет, і Президент Петро Порошенко для того, щоб українці мали єдину церкву та єдину віру», – наголосив отець Бойко.

















Поділитись

Новини по темі: