19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Міськрада до 15 січня буде вирішувати, чи законно будується ЖК по вулиці Шевченка

Міськрада до 15 січня буде вирішувати, чи законно будується ЖК по вулиці Шевченка

  • 9 січня, 2019 8:58
8 січня більше двох годин протестувальники не пропускали маршрутки та тролейбуси по вулиці Великій Бердичівській, деяким машинам дозволяли проїхати. 

Жителі будинків розповідають, що вимагають негайно припинити будівництва у дворі, передає Житомир інфо.

«У дворі нашого дому незаконно планують будувати два величезних будинки, при цьому наші будинки будуть руйнуватися. Нам ніхто не відмовляє, відкрили у прокуратурі кримінальну справу, однак будівництво продовжується: привезли матеріали, поставили паркан, спиляли дерева. Ми протестуємо проти цього», - розповідає мешканка будинку Олена Ульянова.

«Стоїмо, поки нас хто-небудь не почує. Бачите, до нас ніхто не виходить, нашій владі все одно. Просто шкода також громадян, які в цьому зовсім не винні, і це для них незручності. Але скільки можна знущатися? Наша влада повинна представляти наші інтереси, а вони нам кажуть, щоб ми знаходили їм законодавчі норми, на підставі яких вони це будуть робити», - говорить мешканець будинку Максим Мелешко.

«Відмінити це будівництво, розібратися з документами, бо, на наш погляд, ділянку землі було продано незаконно, і ми не хочемо цього будинку взагалі», - додає Олена Ульянова.

Натомість у міській раді наголошують, що наразі чекають на результати перевірки всіх дозвільних документів на земельну ділянку.
 

«Ми дізналися за п’ять хвилин, що дорогу люди перекрили. До цього вони могли зайти до нас і дізнатися, що і як. У нас створена ціла робоча група, залучені всі органи наші: і прокуратура, і всі, хто має вплив, у тому числі й активісти. На цій робочій групі було прийнято рішення, що до 15 січня проводитиметься перевірка всіх дозвільних документів нашого ДБК, 11 січня - рішення ДБК, 15 січня - робоча група, де буде розглянуте дане питання. Тільки тоді можна буде щось вирішувати, чи маємо право скасовувати, чи не маємо, і хто що може зробити», - пояснює радник міського голови Олександр Черняхович.


Як повідомляв «Журнал Житомира», 18 грудня на сесію міської ради прийшли житомиряни з вимогою припинити незаконне, на їхню думку, будівництво багатоповерхового будинку. 26 грудня, незважаючи на обурення житомирян, забудовник почав зводити паркан посеред двору житлових будинків. 27 грудня після звернення місцевих жителів прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом будівництва багатоповерхівки. Пізніше стало відомо, що на скандальній ділянці планується будівництво 11-поверхового ЖК «Шодуар».
Поділитись

Новини по темі: