Журнал Житомир інфо
УКР | РУС        Сьогодні: Воскресенье, 25 Октября 2020    21:46:50
Житомир » Новини » Суспільство » 2018 » Декабрь » 27 » 16:44:01

Новий рік-2019: в яку суму житомирянам обійдеться святкове застілля

27 Декабря 2018, 16:44:01 1126 Коментарі 0 Читать на русском

Новий рік-2019: в яку суму житомирянам обійдеться святкове застілля
Залишилися лічені дні до кінця 2018 року. Новий рік, за традиціями, українці зустрічають зі щедро накритими святковими столами. Про те, скільки в середньому коштує новорічне меню розповів телеканал СК1.

Для підрахунку новорічного застілля було складене меню на сім’ю з чотирьох осіб. До новорічних наїдків включили: запечену курку, м’ясну та сирну тарілки, олів’є, салат «шуба», бутерброди та фрукти, з гарячого – картопляне пюре. Також солодощі та алкоголь.

Кури від птаховиробника обійдуться близько 60 гривень за кілограм. Тушку можна купити за гривень 90. М’ясного до столу купують кілька видів. Зазвичай беруть шинку та кілька видів ковбас. Знадобиться грамів 400 «варенки» і на новорічне олів’є.

Аби зготувати велику миску олів’є, крім 40 гривень за ковбасу, доведеться купити картоплі, моркви, цибульки, кілька свіжих чи квашених огірочків – хто як любить. Додамо баночку горошку, півдесятка яєць та майонез для заправки. Овочі та майонез знадобляться для традиційного салату «шуба». Оселедець до неї коштуватиме 25 – 30 гривень. Загалом новорічні салати обійдуться в гривень 150.

Вартість ікри залежить від її виду. Традиційна червона – в середньому 200 гривень. Додамо вартість батону та грудочки масла – разом близько 230 гривень. 

Полюбляють українці і ласувати сирами. Півкіло – це сотня гривень. Беруть до свят і солодке. Ціна шоколадних цукерок на ринку коливається від 60 до 170 гривень. Беруть люди багато, і про запас до Різдва. 

Звичний супутник свят – сезонні фрукти. З найбільш звичних — мандарини, за них  правлять 27 – 40 гривень за кілограм. Шампанське українського виробника цьогоріч – від 90 гривень. Беруть до свят українці й інший алкоголь.

У підсумку, підрахуємо вартість новорічного меню. Курка – від 100 гривень. Оселедець під шубою та салат олів’є – разом 150 гривень. Бутерброди з ікрою – 230 гривень. Фрукти — 200 гривень, ананас – 200 гривень. Шинка, ковбаса та копченості – ще 250. Сирна тарілка – 100 гривень. Цукерки – 100–150 гривень. Шампанське – від 90. Разом – близько 1400 гривень.

Тегі: Новий рік, ціни, святковий стіл, продукти
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: