29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Звіт Сухомлина 2018: мер розповів про розвиток системи громадського транспорту Житомира

Звіт Сухомлина 2018: мер розповів про розвиток системи громадського транспорту Житомира

  • 12 грудня, 2018 16:54
  • 1
Сьогодні, 12 грудня, під час свого звіту за 2018 рік міський голова Сергій Сухомлин розповів, що у 2019 році в рамках проекту модернізації тролейбусного парку КП «ЖТТУ» збираються придбати 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 29 листопада 2018 року була підписана угоду з ЄБРР щодо кредиту на закупівлю нових тролейбусів.
 

«Це значна подія для міста: ЄБРР надає кредит Житомиру. Вже підтвердили надання гранту в розмірі 2 млн євро на транспорту інфраструктуру. Я не скажу, що в 2019 році ми отримаємо всі 50 тролейбусів, бо проводиться міжнародний тендер і процедура складна. За нашими розрахунками, на підписання угод ми можемо вийти у квітні місяці. Як правило, компаніям-переможцям подібних тендерів потрібно приблизно 9-10 місяців на постачання такої кількості тролейбусів. Ми маємо надію, що певну кількість тролейбусів отримаємо вже в наступному році, частина, ймовірно, перейде на 2020 рік. Але процес уже розпочався», - зауважив Сергій Сухомлин.


Крім того, голова міста розповів про нові автобуси, які Житомир купив у лізинг.

«У цьому році Житомир отримав 17 нових автобусів МАЗ, придбаних за кошти міського бюджету в лізинг, які закуплені на мінському автозаводі. Ці автобуси – це базовий елемент, який дасть змогу задати певний тренд на ринку і стимулювати приватних перевізників, показавши їм рівень, до якого потрібно прагнути», - зауважив міський голова.

Сергій Сухомлин підкреслив, що серед пріоритетів міста є розвиток електротранспорту. За останні роки в місті було побудовано дві нові тролейбусні лінії: по вул. Промисловій та в мікрорайоні Маликова. Активно ведеться робота по проведенню капітально-відновлювальних ремонтів тролейбусів.

Також у 2018 році по місту встановлено 13 нових зупинок з лайтпостерами. Крім того, у рамках проекту «Бюджет участі» цього року на 13 зупинках встановили електронні табло з графіком руху. Вони обладнані Wi-Fi-роутерами, USB-зарядками та камерою спостереження, під'єднаною до міської системи безпеки.



Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Hoakina
12 грудня, 2018 17:23:55

а плитка знову в сніг кладеться