18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Ділки крали з трубопроводу газ і продавали його на АЗС у Житомирі. ВІДЕО

Ділки крали з трубопроводу газ і продавали його на АЗС у Житомирі. ВІДЕО

  • 4 грудня, 2018 12:19
У Житомирі поліцейські викрили незаконну газову АЗС, пальне до якої постачали з незаконної врізки у газопровід. Про це інформує Управління захисту економіки в Житомирській області.

"Встановлено, що на території м. Житомира функціонує ГАЗС по реалізації споживачам стисненого природного газу (метан) за відсутності відповідних дозвільних документів. За фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт, пов’язаних з підвищеною небезпекою слідчі поліції відкрили кримінальне провадження", - інформує управління.

У межах досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що для безперебійного функціонування підпільної ГАЗС зловмисники зробили врізку у газопровід. Використовуючи спеціальне обладнання, компресори, ресивери високого тиску, здійснювалося стиснення незаконно відібраного газу.

Під час проведення процесуальних заходів оперативники провели демонтаж незаконної АЗС та вилучили спецобладнання, 50 балонів для стисненого газу, печатки, "чорнову" документацію. На момент появи правоохоронців здійснювалася реалізація пального споживачу.

Досудове розслідування проводиться в межах кримінального провадження, відкритого за ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого", - додають в Управлінні захисту економіки.

Нагадаємо, під стінами Житомирської податкової 22 листопада пікетували працівники АЗС. 12 та 13 листопада в Житомирі були виявлені газові автозаправки, які працювали без документів та дозволів.

 
Поділитись

Новини по темі: