20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Навчальний центр ДШВ в Житомирі провів День відкритих дверей. ФОТО

Навчальний центр ДШВ в Житомирі провів День відкритих дверей. ФОТО

  • 21 листопада, 2018 10:53
20 листопада у 199-му Навчальному центрі ДШВ у Житомирі, з нагоди Дня Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, відбувся день відкритих дверей.

Як повідомляє прес-служба командування ДШВ ЗС України, школярі місцевих шкіл, журналісти й інші запрошені гості отримали змогу детальніше ознайомитися з життям, побутом та підготовкою українських десантників.

У клубі військової частини юнакам та дівчатам розповіли про особливості українського десанту. Продовжилася екскурсія навчальними класами. Там, молодь та мас-медіа ознайомилися з особливостями підготовки курсантів Навчального центру. Зокрема тактичній медицині, психологічної підготовки, протидії саморобним вибуховим пристроям, бойовому виживанню та іншим тонкощам військової справи.

На спортивному майданчику десантники продемонстрували гостям свої фізичні можливості під час занять з фізичної підготовки за новою системою. Також учнівська молодь відвідала місця проживання курсантів-десантників та солдатську їдальню, яка майже рік назад перейшла на нову систему харчування.
 

«Показуємо лише реалії, щоб молодь не одягала рожеві окуляри, думаючи, що армія – це лише показуха. А стрибки, стрільба та інша підготовка – це навчання. Навчитися і стати воїном – це складний процес. Основна частина інструкторів пройшли «гарячі» точки. У нас є певний досвід, і цей досвід ми передаємо», – розповів заступник начальника Навчального центру ДШВ з морально-психологічного забезпечення підполковник Денис Сенчковський.


Окрім цього, відвідувачам було запропоновано оглянути зразки стрілецького озброєння та бойову техніку, яка перебуває на озброєнні у Десантно-штурмових військах.



























Поділитись

Новини по темі: