19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Сьогодні 1 квітня - День сміху чи День дурня

  • 1 квітня, 2011 18:23
Кожна людина любить поприколюватися над ким-небудь, пожартувати або розіграти, але один день в році цим займаються абсолютно всі, від дитини до дорослого, від студента до ділової людини. Але ось чому цей день припадає саме на перше квітня, точно сказати ніхто не може.

На цей рахунок існує кілька версій. Одні приписують зародження цього свята Стародавньому Риму, де в середині лютого (а зовсім не на початку квітня) святкувалося свято Дурних. Інші переносять зародження свята в стародавню Індію, де 31 березня відзначали свято жартів.

1-го ж квітня в стародавньому світі жартували лише ірландці, та й то на честь Нового року.

Є й версія, за якою цим святом ми зобов'язані неаполітанському королю Монтерей, якому на честь свята з нагоди припинення землетрусу піднесли рибу. Через рік цар зажадав точно таку ж. Такої ж не знайшли, але кухар приготував іншу, яка дуже нагадувала потрібну. І хоча король розпізнав підміну, він не розгнівався, а навіть розвеселився. З тих пір і увійшли в звичай першоквітневі розіграші.

Як показують соцопитування, більше 70% людей збираються розіграти кого-небудь зі своїх знайомих. Причому всі за тими ж опитуваннями найбільше каверз слід очікувати від студентів і, як не дивно, людей, які займаються бізнесом і мають свою фірму, зате бабусь побоюватися не варто, хоча може все і навпаки, адже на перше квітня жартують все.

Так що будьте насторожі, запасіться почуттям гумору, набором свіженьких жартів і забавних віршів, на розіграші не ображайтеся, а відповідайте ними ж. Загалом веселіться, бо хвилина сміху також корисна для здоров'я, як кілограм моркви.
Поділитись

Новини по темі: