29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Рижук зізнався що готовий вийти з Партії Регіонів

  • 30 березня, 2011 12:24
Житомирський губернатор Сергій Рижук готовий призупинити членство в Партії Регіонів у разі ухвалення зміни в законі про державну службу. Про це Рижук сказав журналістам.

- Я підтримую пропозицію глави держави і вважаю, що такий крок не призведе до ослаблення Партії регіонів, - сказав Рижук.

Він пояснив, що за рік роботи він зрозумів: складно бути об'єктивним губернатором, перебуваючи в лавах правлячої партії і вести консолідовану роботу з іншими політичними силами і громадськими організаціями.

Рижук також повідомив, що у випадку призупинення членства в партії регіонів це не означає самоусунення його від керівництва обласної організації цієї політичної сили.

- Я буду підтримувати ту лінію, яку започаткувала і проводить Партія регіонів. У разі переходу на іншу роботу я негайно поновлю членство в партії ", - сказав він.

Рижук також повідомив, що він не буде тиснути на держслужбовців, які є членами інших політичних сил, оскільки вони будуть просто зобов'язані будуть виконати закон.
Рижук не зміг відповісти на питання, хто замість нього зможе очолити Житомирську обласну організацію Партії регіонів.


Як відомо, президент України Віктор Янукович запропонував заборонити державним службовцям бути членами політичних партій. Відповідні зміни зафіксовані в проекті закону «Про державну службу», який був ініційований главою держави. Пункт 2 ст. 11 законопроекту говорить: «державний службовець не має права бути членом політичних партій, організовувати страйки і брати участь в них».
Поділитись

Новини по темі: