20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Львівський Народний Рух засудив Житомирську облраду за червоні радянські прапори на 9 травня

Львівський Народний Рух засудив Житомирську облраду за червоні радянські прапори на 9 травня

  • 23 березня, 2011 20:47
Львівська обласна організація Народного руху України закликала всі країни вивішувати український прапор з нагоди перемоги у Другій світовій війні.

Про це сказано в заяві облорганізації, яке вона запропонувала підтримати облраді.

"Замість того, щоб вшанувати пам'ять десятків мільйонів українців, полеглих під час Другої світової війни, центральна влада та органи місцевого самоврядування деяких регіонів знову планують організувати вакханалію 9 травня, в день так званої перемоги у міфічній Великій Вітчизняній війні. Зокрема ... Житомирська облрада прийняла рішення вивісити в цей день червоні радянські прапори ", - сказано в заяві.

У документі також говориться, що документально засвідчено, що українці зазнали найбільших втрат в роки війни. Крім цього, на думку НРУ, вже давно ні для кого не секрет, що воїни Червоної армії йшли в бій ні за Сталіна, ні за Радянський Союз, а з-за безжального вогню в спини від загонів НКВС.

"Під червоним прапором СРСР чекісти вже у мирний час винищили мільйони українців. Львівська організація засуджує такі дії Житомирської обласної ради. Всі країни повинні вивішувати український прапор як прапор нації, яка зазнала найбільших людських, матеріальних, економічних втрат у Другій світовій війні", - сказано в заяві.

Нагадаємо, минулого тижня, депутати Житомирської облради ухвалили рішення вивішувати 9 травня червоні радянські прапори на адміністративних будівлях Житомира та області.
Поділитись

Новини по темі: