23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Щоб покрити збитки ТТУ, Житомир купить ще 8 трамваїв і 22 тролейбуси

Щоб покрити збитки ТТУ, Житомир купить ще 8 трамваїв і 22 тролейбуси

  • 16 березня, 2011 15:01
У Житомирі, в прес-центрі ОДА, пройшла зустріч керівництва міста і області на тему розвитку міського електротранспорту.

Мер Житомира Володимир Дебой розповів про плани щодо покращення стану підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

- Ми повинні покривати збитки шляхом збільшення кількості електротранспорту і, відповідно, перевезень. Перш за все це стосується збільшення одиниць тролейбусів. Адже за останні роки їх кількість скоротилася майже вдвічі. - Зазначив Дебой.

- Якби було достатньо якісних тролейбусів і трамваїв, то й збільшилася б кількість пасажирів і оплачуваних перевезень, - підтвердив його слова голова Житомирської ОДА Сергій Рижук.

Як повідомив Іван Заінчковській, сьогодні 95% рухомого складу тролейбусів повністю зношені. Тому кількість електротранспорту необхідно збільшувати. Влада Житомира планує закупити ще 8 вагонів трамваїв у м. Вінниці.

- Вивчається також питання про можливість оновлення рухомого складу електротранспорту за схемою фінансового лізингу у Львівського автомобільного заводу. Таким чином ми зможемо придбати 22 нових тролейбуси, які відповідають вимогам Євро-4. ці моделі більш економні: споживають енергії на 25-28% менше, заощадять на експлуатаційних витратах. Також ми зможемо придбати за зниженою ціною київські тролейбуси, які пропрацювали всього декілька років, - заявив Заінчковській.

Нагадаємо, виконавчий комітет Житомирської міськради, на минулому засіданні, пішов на вимушений крок і підвищив тарифи на проїзд у міському електротранспорті. Ціна на проїзд у тролейбусах і трамваях міста зросла з 1 грн. до 1,5 грн.

Раніше, в грудні 2010 року, Житомир купив у  Вінниці 5 трамваїв марки Tatra KT4SU. З них два - 1981 року випуску, і по одному 1982, 1987 і 1988 років випуску. Сума угоди склала 1,105 млн. гривень (без урахування ПДВ).
Поділитись

Новини по темі: