29 березня, 2024
Ми в соцмережах

ОПИТУВАННЯ. У Житомирській області скоротилося число щасливих людей

  • 15 березня, 2011 21:07
У поточному році в порівнянні з попереднім кількість щасливих людей в Україні скоротилося на 2% - з 65% до 63%. При цьому самі нещасні живуть у Житомирській та інших центральних областях країни.

Про це свідчать дані опитувань Київського міжнародного інституту соціології.

Дані були представлені сьогодні, 14 березня, під час прес-конференції заступника генерального директора компанії "Україна сьогодні" Наталії Іщенко та генерального директора КМІС Володимира Паніотто.

Респондентів попросили відповісти на запитання: «Чи вважаєте ви себе щасливою людиною?». При цьому можна було назвати кілька варіантів відповіді.
29,2% - Вважають себе швидше щасливим, ніж нещасним,
9,0% - Швидше нещасними, ніж щасливими
7,9% - Однозначно нещасними.
17% респондентів не змогли відповісти.

При цьому щасливими людьми вважають себе 58% громадян у віці 18-29 років, 42% - 30-39 років, 40% - 40-49 років, 23% - 50-59 років, 24% - 60-69 років і 16% - 70 років і старше.

Більше щасливих людей серед жителів західних (74%), східних (64%) і південних (62%) областей України, зате жителі Центру частіше відчувають себе нещасними (56%).
  • Західний регіон - Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська і Чернівецька області;
  • Центральний регіон - Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області та місто Київ;
  • Південний регіон - Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області і Крим;
  • Східний регіон - Харківська, Донецька і Луганська області.

Подібні опитування КМІС проводить з 2001 року. Вибірка досліджень є репрезентативною для населення України старше 18 років. Опитування проводилися в 110 населених пунктах (PSU) у всіх областях України та в автономній республіці Крим методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента. Кожен рік було опитано близько 2000 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, раніше Інститут Горшеніна провів опитування, згідно з результатами якого, більше половини українців вважають, що чоловікам в нашій країні живеться легше, ніж жінкам.
Поділитись

Новини по темі: