25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині «в повітрі розчинилися» 2,5 га землі. Прокуратура порушила кримінальну справу

На Житомирщині «в повітрі розчинилися» 2,5 га землі. Прокуратура порушила кримінальну справу

  • 13 березня, 2011 21:09
На Житомирщині порушено кримінальну справу за фактом незаконної приватизації 2,5 га землі. Однак, жоден з депутатів сільської ради, як з'ясувалося, про таке рішення нічого не знав і не брав участь в його ухваленні.

Про це "Журналу Житомира" повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

Кримінальну справу за фактом незаконного надання в приватну власність земельної ділянки на території Брусилівського району Житомирщини порушив днями Житомирський міжрайонний прокурор.

Факт незаконної приватизації землі встановили в ході прокурорської перевірки додержання земельного законодавства однієї з сільрад Брусилівського району.

Як розповів Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор Сергій Кока, "на підставі рішення сільради двом жителям Дніпропетровська надано 2,5 гектара землі для житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства".

- Але жоден з депутатів сільської ради, як з'ясувалося, про таке рішення нічого не знав і не брав участь в його ухваленні. Отже, рішення визнано підробленим, а завдані державі збитки склали 300 тисяч гривень, - додав прокурор.

Кока також додав, що перевірку законності надання землі у власність почали після того, як з'ясували, що дніпропетровці проживають майже в 500 км від отриманої земельної ділянки. Всупереч цьому вони планували в Брусилівському районі займатися господарством.

- Брусилівський район Житомирщини через свою близькість до Києва став місцем паломництвом ділків, які намагаються всупереч закону за допомогою хабарів отримати у власність земельні ділянки, "домовляючись" з посадовими особами сільських рад. На жаль, цей випадок далеко не перший і, можливо, не останній. Тому ми і далі будемо контролювати законність виділення землі, - підкреслив Кока.

Нагадаємо, раніше заступник голови державного агентства земельних ресурсів Микола Калюжний заявив, що продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні буде введений з 2013 року, і придбати їх зможуть лише громадяни України.

При цьому він відзначив, що відстрочка ще на рік скасування мораторію на продаж земель с/г призначення буде пов'язано з тим, що необхідно прийняти закони України "Про ринок землі", "Про земельний кадастр" і необхідні для їх функціонування підзаконні нормативні акти.
Поділитись

Новини по темі: