24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Архієпископ Гурій звільнений від управління Житомирською єпархією

Архієпископ Гурій звільнений від управління Житомирською єпархією

  • 11 лютого, 2011 1:31
Рішенням Синоду УПЦ, який відбувся вчора в Києві, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій звільнений (за станом здоров'я) від управління Житомирською єпархією і відрахований за штат.

Тимчасове управління Житомирською єпархією Синод доручив митрополиту Овруцький і Коростенський Віссаріон.

Синод також ухвалив рішення про зміну керівництва деяких Комісій і Синодальних відділів цієї Церкви.

Рішенням Синоду архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій звільнений також з посади Голови Богословсько-канонічної комісії. Її головою призначено архієпископ Львівський і Галицький Августин.

Крім того, було вирішено надати жіночому монастирю на честь Святої преподобномучениці Анастасії Римлянині м.Житомира статус ставропігії.

- Таке звільнення і так здавалося б дивним, якби одночасно на Синоді не було оголошено, що жіночий монастир у Житомирі стає ставропігійний, тобто безпосередньо підзвітним київському митрополитові. А це означає, що монастир вже до звільнення Гурія просився вийти з під його управління. Що наводить на думку про зв'язок цих двох рішень і справа не тільки в стані здоров'я Гурія. Крім того, владику зняли з поста глави Богословсько-канонічної комісії УПЦ. Здавалося б звільнення від управління єпархією дало б йому більше часу для богословських праць, але вирішено інакше. - пише у своєму блозі диякон Андрій Кураєв.

У Синоді взяли участь митрополити Одеський і Ізмаїльський Агафангел, Чернівецький і Буковинський Онуфрій, Луганський і Алчевський Іоанникій, Луцький і Волинський Нифонт, архієпископи: Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Хустський і Виноградівський Марк, Почаївський Володимир, єпископ Сумський і Охтирський Євлогій.



http://www.fotolitopys.in.ua/static/photos/IMG_0413_.JPG



http://www.fotolitopys.in.ua/static/photos/IMG_0410__.JPG



http://www.fotolitopys.in.ua/static/photos/IMG_0392.JPG
Поділитись

Новини по темі: