29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Співробітники житомирського відділення Ощадбанку Росії викрали 4,6 мільйона гривень

Співробітники житомирського відділення Ощадбанку Росії викрали 4,6 мільйона гривень

  • 9 лютого, 2011 1:55
Житомирська прокуратура передала до суду кримінальну справу стосовно двох співробітників відділення Ощадбанку Росії в м.Житомир.

«До суду направлено кримінальну справу стосовно співробітників банку, які заволоділи грошовими коштами в розмірі понад 4,6 млн. грн.», - йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури, розміщеному на її офіційному сайті.

«Прокуратурою Житомирської області до суду направлено кримінальну справу за звинуваченням керуючого Житомирським відділенням Публічного акціонерного товариства «Дочірній банк Ощадбанку Росії» і старшого касира цього відділення у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального Кодексу України», - наголошується в повідомленні.

Як з'ясували співробітники правоохоронних органів, вказані особи заволоділи коштами банку в розмірі понад 4,6 млн. грн. і розпорядилися ними на власний розсуд.

Житомирське відділення № 1 «Ощадбанку Росії» знаходиться за адресою: м.Житомир, Майдан Перемоги, 10

За минулий рік прокурорами в порядку нагляду за банківською сферою було розслідувано і направлено до суду 880 кримінальних справ. З них 266 - проти посадових осіб банків.

Щоб усунути порушення законодавства, прокурорськими працівниками було винесено 272 документи реагування, за наслідками розгляду яких 140 посадових осіб було притягнуто до відповідальності, а також виплачено 9 млн. грн. компенсації.

Генеральна прокуратура повідомила також, не вдаючись у подробиці, про викриття у минулому році численних фактів зловживання службовцями фінансових установ, фіктивних банкрутств недобросовісних клієнтів банків, надання ними неправдивих відомостей для отримання кредитів.
Поділитись

Новини по темі: