26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Футзал. Житомирський «Контингент» уникає поразки за дев'ять секунд до кінця гри. ФОТО

Футзал. Житомирський «Контингент» уникає поразки за дев'ять секунд до кінця гри. ФОТО

  • 7 лютого, 2011 20:14
6 лютого відбувся 10 тур чемпіонату України з футзалу серед команд Першої Ліги. Житомирський «Контингент» приймав львівську «Енергію-2».

Зустріч відбулася за активної підтримки фірми «Рудь», страхової компанії «UNIQA», ПП "Проспект" та Михайла Георгійовича Пухтаєвича. Особливу подяку хотілося б також висловити Обласній Державній Адміністрації за сприяння команді і підтримку, а також  керівництву СК "Динамо".

До даної зустрічі команди підійшли, перебуваючи на різних полюсах турнірної таблиці. Відповідно і турнірні завдання у команд різні.

«Енергетики» награють молодих гравців, готуючи їх для основної команди. На допомогу їм були відправлені троє досвідчених гравців з першої команди «Енергія-Тайм». «Контингент» ж вирішує зовсім інші завдання, як вихід у плей-офф. Для  житомирян важливо вигравати в кожному матчі, незважаючи на статус суперника.

Гра почалася з тотального контролю м'яча житомирянами.

У першій же атаці  «Контингент» міг відкрити рахунок, але м'яч, вдарившись об штангу воріт, вискочив назад у поле. Львів'яни захищалися усією командою, зрідка виходячи на контратаки. Господарі активно атакували, але пробитися крізь щільну оборону гостей було майже неможливо.


СК "Контингент"

СК "Контингент"
Команди вишикувалися і готові вийти на поле

СК "Контингент"
Привітання


СК "Контингент"
Сергій Литвиновський прострілив по чужих воротах

СК "Контингент"
Голкіпер гостей брав найнеймовірніші удари


На 16 хвилині першого тайму Максим Сорокін точно викинув м'яч на Олександра Шкільного, що стояв попереду. Той, обігравши суперника, пробив у поперечину.


СК "Контингент"
Злощасний штрафний удар


Рівно через дві хвилини житомиряни, грубо зігравши проти гравця львівської команди, отримали штрафний удар. Львів'яни пробили зі штрафного. М'яч, ударившись об виставлену воротарем стінку, відскочив до іншого гравця «Енергії-2», який переправив м'яч у ворота.


СК "Контингент"

СК "Контингент"
Львів'яни вийшли вперед


Житомиряни, не встигнувши оговтатися, пропустили другий гол через 32 секунди.  Андрій Федюк, змістившись на лівий фланг, сильно пробив у дальній кут, воротар був безсилий. Рахунок став 0-2.


СК "Контингент"
Зараз житомиряни введуть м'яч в гру

Житомиряни активно пішли вперед, що принесло свої плоди: за п'ять секунд  до кінця першого тайму «Контингент» заробив небезпечний штрафний удар біля воріт суперника. Після розіграшу штрафного Володимир Мухін вдало підставив ногу і м'яч влетів у ворота. Так житомиряни до кінця першого тайму змогли відіграти один гол.

СК "Контингент"
Одна з рідкісних атак гостей у першому таймі

Перші десять хвилин другого тайму пройшли під контролем житомирян, але будь-яких моментів для взяття воріт команди гостей не було. Львів'яни при першій же можливості намагалися контратакувати, але всі їх старання зводив нанівець голкіпер житомирян.

СК "Контингент"
"Контингент" взяв тайм-аут

Гру потрібно було рятувати і за п'ять хвилин до кінця гри «Контингент» взяв тайм-аут. Було вирішено випустити п'ятого польового гравця, роль якого взяв на себе Володимир Мухін. Житомиряни повністю притисли гостей до їхнього штрафного майданчика, намагаючись розіграти гольову комбінацію. В одній з атак львів'яни змогли перехопити м'яч і спробували ударом переправити його  у ворота, але на шляху м'яча опинився Роман Кірішун, який ударом головою перевів м'яч в аут.

СК "Контингент"
Боротьба на підступах до штрафного майданчику

І все-таки житомиряни пропустили. Після осічки у чужих воріт гравець львівської команди вдарив через весь зал і м'яч вкотився у ворота впритул зі штангою.
Так за 1 хвилину 40 секунд до кінця гри житомиряни програвали 1-3. Потрібно було йти вперед, втрачати було нічого. «Контингент» так і вчинив.  Спочатку Олександр Шкільний після прострілу у штрафну зміг заштовхати м'яч у ворота. До кінця гри залишалася 1 хвилина 22 секунди, так само обстановка розпалювалася тим, що обидві команди вже мали по п'ять фолів в своєму пасиві і будь-яка помилка могла змінити результат зустрічі.

СК "Контингент"
Після чергової атаки


За 40 секунд до кінця гри львів'яни сфолили проти Сергія литвинівського,  суддя вказав на точку. Литвиновський виконав удар, але удару не вистачило  точності, м'яч пройшов у лічених сантиметрах від штанги. Через десять секунд львів'яни сфолили ще раз, удар знову виконав Сергій Литвиновський. М'яч знову пройшов повз ворота.


СК "Контингент"
Суддівська бригада

Час закінчувалося і вже здавалося, що рахунок залишиться не на користь «Контингенту», але після масованої атаки житомирян м'яч відскочив до Сергія Литвиновського, який перебував у штрафному майданчику гостей. Він зміг пробити по воротах і м'яч, відскочивши від штанги, влетів у ворота. Решта дев'ять секунд Андрій Федюк протримав м'яч у себе.
Фінальна сирена оголосила результат 3-3.

Для «Контингенту» львівська «Енергія-2» виявилася міцним горішком, не дивлячись на статус аутсайдера. В обох іграх житомиряни рятувалися від поразки на останніх хвилинах.


Післяматчеві коментарі Сергія Литвиновського

Перше коло закінчили ми дуже добре, навіть несподівано. Ми не очікували, що закінчимо першу половину сезону на другому місці.

Для того, щоб виграти цей матч з Енергією-2 не вистачило, в першу чергу, мотивації. Фінансове питання - це найголовніше питання в нашій  команді. Також не вистачало таких досвідчених гравців як Миколи Піхоцького, що поїхав і дискваліфікованого Юрія Коваля. Ми вже грали з Енергією в  вищій лізі, і не вистачало їхнього досвіду. У цьому матчі, як ви бачили, грали молоді гравці. З молоді можна виділити Олександра Шкільного.

Думаю, що ми протягом цього першого кола гідно виступили вдома. Так, звичайно, хотілося виграти сьогодні і вийти на перше місце, але  поки що не вийшло.

У турнірній таблиці «Контингент» наздогнав «Меркурій» з Чернівців і обидві команди мають у своєму активі по 25 очок. Для львівської «Енергії-2» це перший позитивний результат у цьому сезоні.

У таблиці бомбардирів Сергій Литвиновський розділяє перше місце з гравцем «Шанс-Авто» Бобильовим Володимиром, у обох гравців по 16 забитих голів.

Наступну гру "Контингент" проведе 13 лютого на виїзді проти львівського «Лемберга».


Статтю підготував: Андрій Архипов
Інтерв'ю підготував: Костя Осадчук
Поділитись

Новини по темі: