29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Інспектори з благоустрою просять житомирян не клеїти свої оголошення на стовпах і парканах

Інспектори з благоустрою просять житомирян не клеїти свої оголошення на стовпах і парканах

  • 3 лютого, 2011 19:51
У лютому виповнився рік, як набули чинності зміни в Кодексі України про адміністративні правопорушення, які посилили відповідальність українців за правопорушення у сфері благоустрою міста.

Чи лякають житомирян великі штрафи?

Розклеювання оголошень на опорах електромереж, парканах і будинках є порушенням правил благоустрою міста. Тому за цим процесом стежать працівники КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» і муніципальна міліція. Вони проводять перевірки, спільні рейди на предмет наявності реклами та оголошень у заборонених місцях. І на поклейщиків оголошень чекає великий штраф.

Раніше за адмінпорушення житель Житомира, який обклеює стовпи своєю рекламою, платив до 51 грн. А за новим законом стягнення складають від 340 до 1360 гривень для громадян і 850-1700 грн. для підприємців.

Як повідомив помічник начальника КП "Інспекція з благоустрою м. Житомира" Олександр Сосновський, працівниками інспекції за минулий місяць складено 16 адмінпротоколів за розклеювання оголошень на стовпах.

- Кожен хоче привернути увагу на себе, розмістити свою рекламу про надання послуг або інші пропозиції. При цьому всі хочуть жити в красивому місті і ходити по чистому місту, - зазначив Сосновський і закликав житомирян не порушувати благоустрій, розміщувати оголошення в газетах і безкоштовних інтернет-сайтах.

Як відомо, розклеювання оголошень, афіш та плакатів, різного роду оголошень і реклами у місті Житомирі дозволяється тільки на спеціально встановлених стендах для оголошень і афіш "Міськдовідка" або дошках оголошень, а також на окремих об'єктах зовнішнього благоустрою, які використовуються як рекламоносії.
Поділитись

Новини по темі: