28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі на Крошні зростає стихійне сміттєзвалище. Мешканці б'ють на сполох! ФОТО

У Житомирі на Крошні зростає стихійне сміттєзвалище. Мешканці б'ють на сполох! ФОТО

  • 13 січня, 2011 14:30
На околиці Житомира в мікрорайоні Крошня, на вулиці Генерала Потапова 9/11 поруч з гуртожитком зростає стихійне звалище сміття.

Місцеві жителі на форумі ZThata скаржаться що сміття створює антисанітарну ситуацію і забруднення території.

Гуртожиток і сміттєві контейнери знаходяться на балансі ВАТ Житомирський завод "Автозапчастина". Договір про вивезення сміття укладено з комунальним транспортним підприємством КТП 0628, відповідальний за вивезення сміття головний інженер Романчук Сергій Сергійович.

Як стало відомо «Журналу Житомира», проблема з вивозом сміття стався внаслідок несвоєчасного перерахування коштів на рахунок КТП 0628. Заборгованість перед комунальним підприємством становить 80 000 грн.

За словами директора заводу Автозапчастина Володимира Чічеркова, за 5 років співпраці подібна ситуація виникла вже вдруге. Виходячи з бесіди з'ясувалося що питання залежить від своєчасної оплати комунальних послуг мешканцями гуртожитку.

Крім того, проблема полягає в тому, що контейнери для сміття призначені тільки для мешканців гуртожитку, а використовуються мешканцями сусідніх багатоповерхівок. У сусідів є свої контейнера, але їм зручніше і ближче викидати сміття біля гуртожитку, так як контейнери розташовані біля зупинки маршрутного таксі.

Зафіксовані випадки викиду сміття з проїжджаючих мимо машин.

За словами коменданта гуртожитку і двірників, на їх зауваження з боку порушника не було ніякої реакції - "тільки мати і погрози".

Крім мешканців гуртожитку та багатоповерхівок, цими контейнерами часто користуються співробітники кафе і магазинів які знаходяться у дворі гуртожитку. Сміттєві контейнери не можуть вмістити таку кількість сміття, навіть якщо сміття буде вивозитися регулярно.

Сьогодні о 9:00 приїхало три одиниці техніки КТП 0628 для вивезення сміття.

Прибирання території не починали. Чекали представника міськвиконкому, щоб розв'язати ситуацію, що склалася, так як ВАТ Житомирський завод "Автозапчастина" через борги, не може гарантувати що подібна ситуація не повториться.

Через дві години, керівництво КТП не дивлячись на заборгованість в 80 тис. грн. прийняло рішення розпочати збирання сміття. До збирання були підключені місцеві двірники.

За словами місцевих мешканців, для того, щоб ситуація не повторювалася, необхідно розмістити контейнери на території гуртожитку в такому місці, щоб ними користувалися виключно мешканці гуртожитку, а дане розміщення контейнерів веде до росту стихійного звалища і не вирішує проблему.

Сміттєзвалище у Житомирі

Сміття на Крошні

Стихійне сміттєзвалище на Гормолзаводі у Житомирі
Поділитись

Новини по темі: