20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі скінчилися гроші на їжу для школярів?

  • 12 січня, 2011 14:22
У Житомирських школах після зимових канікул дітей перестали годувати безкоштовними обідами.

З початку навчальної чверті після новорічних канікул дітей у початкових класах перестали годувати безкоштовними обідами. Батьків відразу ж попередили про це, а про причини говорять так: «У міському бюджеті немає грошей».

Діти без харчування в школах вже третій день, батьки обурюються.

В мерії Житомира про проблему знають. У прес-службі кажуть, що сьогодні з ранку її рішенням займається начальник управління освіти Валентин Арендарчук та заступник мера Олександр Бочковський.

У свою чергу, заступник мера Олександр Бочковський помітив, що відсутність харчування, це проблема не тільки шкіл, а також лікарень і армії.

- Це проблема по всій Україні і вона виникла не тільки у школах. Є закон про забезпечення безперебійного харчування в збройних силах і навчальних закладах: армія була в такому ж становищі, лікувальні установи ...

Відповідно до закону про державні закупівлі, тендер не можна було проводити до прийняття бюджету. 29 грудня прийнятий бюджет Житомира. 30 грудня управління освіти, підготувавшись, провело тендер. А відповідно до закону, результати тендеру можна оголошувати через місяць, а договори укладати - через місяць, 30 січня. У минулі роки (за відсутності бюджету) працювали за торішніми договорами. Цього року Міністерство економіки заборонило працювати таким чином. Був інформаційний лист, в якому чітко написано «НЕ РАДИМО» користуватися договорами про харчування школярів минулого року.

Виник різнобій в положеннях. Нещодавно були прийняті зміни до Закону України (з'явився сьогодні вранці) і дозволено працювати до 31 березня за торішніми договорами. Все, питання знято, - заявив чиновник.

Бочковський запевнив, що з сьогоднішнього дня всі молодші школярі будуть отримувати в школах безкоштовні обіди.
Поділитись

Новини по темі: