19 березня, 2024
Ми в соцмережах

Родина Сіриків разом з хатніми тваринами стали сироїдами. ВІДЕО

  • 5 січня, 2011 10:35
Відсвяткувавши новорічну ніч натщесерце, в лісі біля багаття, сім'я Сірик почала 2011-й сироїдами.
Художники, які вже 8 років живуть далеко від цивілізації, вважають це кращим способом нормалізувати роботу організму. Особливо радять його тим, хто за новорічні свята влаштовував собі випробування алкоголем і важкою їжею.

За 15 років Василь і Вікторія разом з синами випробували різні практики голодування. Потім стали вегетаріанцями, а починаючи з березня 2010, готувалися до сироїдства. Зараз ніхто в родині не вживає в їжу нічого вареного.Не п'ють навіть чаї. У відварах із трав вони щодня купаються.

- Це було дико: як це не готувати борщів?, - Згадує Вікторія Сірик. - Я навчилася пекти чудовий хліб зі своїх дріжджів і хмелю. Не могла розлучитися з думкою, що не буду пекти хліб, не буду варити борщі. Але все змінилося досить швидко. Зараз варена їжа для нас - це несмачно.

Вікторія переконує, що проблем з приготуванням їжі у неї не додалося. Навіть використовуючи виключно сирі продукти, можна дивувати сім'ю різною смакотою. В основному, використовують те, що виростили або зібрали самі, іноді балують себе цитрусовими, придбаними на базарі.

- Це дуже смачно: фрукти, ягоди, горіхи, насіння, гриби, можна пророщувати чорні насіння, сухофрукти, соки, - перераховує господиня. - Мак - дуже смачно, але з ним треба бути обережними, їсти помірно. Якщо з'їсти багато, то можна навіть сп'яніти.

Але все треба робити поступово, - попереджає Василь Сірик. - Це не така проста штука, їй треба вчитися. Щоб не нашкодити, раціон потрібно міняти плавно і осмислено.
Тепер у Сіриків навіть собаки - сироїди.
- Вони самі обрали, - пояснює Василь. - Ми поставили їм 2 миски: в одній варений гарбуз, а в іншій - сирий. Собаки стали їсти сиру їжу.

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»

Поділитись

Новини по темі: